Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En god befaling kræver også rekognoscering i terrænnet

Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns frivillige stab indtog Bornholm i starten af juli for at gennemføre rekognoscering i forbindelse med den igangværende stabsuddannelse med CH/DST og  NK som lærere.

11-07-2021

 

Efter ankomst til Bornholm blev distriktsstaben indkvarteret på Almegårds kaserne for at færdiggøre planerne for turen ud i terrænnet. Øvelsesgrundlaget var, at fjenden havde besat Vestbornholm og ville nedkæmpe vores styrker, som var på sydøstsiden af Bornholm, for at hindre landsætning af forstærkninger til forsvar af øen.

Der var 2 senarier

  • Angreb og nedkæmpelse af FJ samt hindre landsætning af fjendtlige forstærkninger
  • Forsvarer den sydøstlige af øen og dermed sikre landsætning af egne styrker

Lørdag morgen var det så ud i terrænnet for at se på egne fremrykningsakser samt ildstillinger, søndag var det ud at se terrænet for de planlagte forsvarsstillinger. 


 

Selvom det primært handlede om at få set om terrænnet var som forventede, da vi lavede den foreløbige plan, blev der også tid til at se krigshistoriske steder, både Ringborgen fra stenalderen, kystbatterier fra Englandskrigene samt flere steder fra 2. verdenskrig eksempelvis de påbegyndte kanonstillinger ved Dueodde, hvor vi sluttede lidt trætte og spiste is. 



 

Turen gik hjem over Sverige uden stenkast, og vi nåede Jonstrup søndag aften - en herlig uddannelsesweekend med godt vejr. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring