Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Lærerig weekend i Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn

14.-16. juni afholdte Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn uddannelsesweekend på Hjemmeværnets uddannelsescenter Christiansminde ved Jægerspris.

17-06-2019

​​​

Uddannelsesweekenden er en af årets store arrangementer, hvor mange hjemmeværnssoldater er samlet og kan tage uddannelse inden for forskellige fagområder og med et kammeratligt fællesskab blandt alle deltagende.

Hjemmeværnsdistrikt Københavns vestegn har stor fokus på at sikre, at hjemmeværnssoldater har mulighed for at tage den uddannelse der kræves for at Hjemmeværnet er en del af beredskabet i det danske Totalforsvar.

I denne uddannelsesweekend har der været våbenuddannelse, førstehjælpsuddannelse og informationsuddannelse. Alle hjemmeværnsfolk skal kunne skyde med gevær og kunne førstehjælp. Begge dele uddannes man i under den lovpligtige uddannelse i løbet af de første tre års hjemmeværnstjeneste.


Alt efter funktion skal man også have funktionsuddannelse på særlige våben som maskingevær og panserværnsvåben, som har været målet med denne weekend. For førstehjælpsuddannelsen skal den vedligeholdes hvert andet år, hvorfor vedligeholdende førstehjælpsuddannelse altid er med programmet, når vi holder uddannelsesweekend.

I år var der også uddannelse af distriktets informationspersonel, hvor det handlede om brugen af små videoer på de sociale medier.


Samt udstillingshjælperkursus, hvor de nye plakater blev præsenteret.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring