Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

4. maj markeret

Distrikt Midt- og Vestjylland afholdt traditionen tro mindearrangement på Rindsholm Kro.

06-05-2022

​​Tekst & foto: Pressetj. v/HDMVJ

OL Peter Dahl bød kort velkommen til gæsterne hvor på distriktets fane blev ført ind og Peter Dahl fortsatte med  en særlig velkomst til repræsentanten fra politiet til Regionschefen som velvilligt har stillet sig til rådighed som aftenens gæstetaler og til Regimentschefen for Jyske Dragonregiment som har afkortet et besøg ved egne soldater for at kunne nå frem her. Sidst men absolut ikke mindst en helt særlig velkomst til jer modtagere af Fortjensttegnet og jeres pårørende. I er aftenens absolutte æresgæster i dag.

Her efter var der en let anretning mens musikkorpset fra Mors spillede. Så flyttede alle udendørs til Mindelunden. Da gæsterne var på plads, blev samtlige faner ført frem og der blev lagt kranse, men trompeteren blæste "The Last Post."

 

Regionschefen oberst Peter Fausing sagde i sin tale: " Vi er samlet for at mindes og ære de mange soldater - modstandsfolk og almindelige danske, som på hver deres måde kæmpede for Danmark mod den nazistiske besættelse i årene 1940 – 1945 – kæmpe Vi er samlet for at mindes og genopfriske den ånd, de værdier og det mod, som er Hjemmeværnets fundament og hvorpå Hjemmeværnet løbende udvikler sig, så vi til stadighed er den militære beredskabsorganisation, som Danmark efterspørger, for – at vi i dag kan stå her i et frit og demokratisk Danmark."

Obersten nævnte også krigen i Ukraine og Danmarks bidrag sammen med Nato til at bevare fred og demokrati og fortsatte: " På en forfærdelig trist baggrund er alle i dag klar over, at vi for at bevare friheden til selv at vælge er nødt til fortsat og hver eneste dag at kæmpe for at bevare disse helt grundlæggende værdier. Lad os derfor i dag mindes alle de, som gennem tidligere tider har ydet en indsats for, at vi kan stå her i dag som frie mennesker, som et frit folk."

OL Peter Dahl takkede obersten og i sin egen tale sagde han: " Tak for ordene til RGNCH. Vi er rigtigt glade for at du ville komme her og være med til at gøre distriktets højtideligholdelse af 4 maj og fejring af vores hæderstegnmodtagere bedre end den ellers ville have været.

Det er en ganske særlig dag i den danske historie i dag. Det er en dag vi markerer med flag, med lys i vinduerne og med eftertænksomhed – og taknemmelighed."

Chefen berørte flere personlige minder og hvordan de havde præget ham både som civil og som soldat.

"Gør dit bedste hver gang – første gang, Giv aldrig op og Vær en god kammerat! "

Det er ord der for mig sammenfatter lige præcist hvad det hele drejer sig om, hvad hjemmeværnet drejer sig om. Mennesker, mennesker der tager ansvar og gør en forskel. Det er det, og den ånd vi også hylder her i dag og selvom meget har ændret sig går de værdier aldrig af mode...

Overrækkelse af Hjemmeværnets Fortjensttegn blev foretaget af OL Peter Dahl. Modtagerne er: Mark R. Andreassen, INFHVK HEN, John P. Larsen, HVK THY, Paul T. Jensen, HVK KON, Flemming N. Jensen, HVK MJY, Jan Park-Thomsen, POHVK HER, Ole Bielefeldt, POHVK HOL, og Birger B. Majgaard, HDMVJ.

Kaffen blev indtaget indendørs og 20.34 blev Frihedsbudskabet afspillet. Umiddelbart efter blev Torben Alstrup kaldt frem og udnævnt til PL.

Musikkorpset spillede frem til 21.00, hvor OL Peter Dahl afsluttede aftenen.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring