Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Arktisk Kommando aspiranter svedte tran til fysisk basistest på Skive Kaserne

Ønsker du at blive udsendt på internationale opgaver for Hjemmeværnet, skal du være klar over, at en usædvanlig opgave ligger forude. For en ny kultur og en ny situation stiller nye krav til ens færdigheder.

16-06-2020

​​​

Tekst & foto: KN Michael Nilling & webredaktør J. Krätz Andersen.

 9 håbefulde aspiranter til HJK pilotprojekt for deltagelse i øvelser på Grønland i 2020 og 2021, under Arktisk Kommando (AKO), var mødt frem til den fysiske basistest på Skive Kaserne. Testen er er er del af optagelsen for at komme med på øvelser på Grønland.


 Lykkes det dig at komme af sted, venter der imidlertid også en hjemkomst med en fyldt bagage. Med mulighed for at bruge sine kompetencer i et internationalt miljø vi du nemlig både på det personlige og faglige plan blive styrket.

 De nye og styrkede kompetencer tager du med hjem til din underafdeling, som derigennem også får gavn af dine indhentede erfaringer.

 Du skal grundlæggende være en dygtig og faglig stærk soldat. Du skal være en dygtig instruktør. Du skal være i god fysisk form. Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til enten fortroligt eller hemmeligt. Du skal kunne helbredsgodkendes. Du skal kunne bestå forsvarets basistest. Det er en fordel hvis du er god til engelsk (eller fransk).


 Det endelig hold som HDMVJ skal stille med bliver udtaget ultimo juni. Distriktet skal stille med 4 soldater, 1 BM og 1 STOF. De udpegede soldater skal herefter gennemføre to moduler uddannelse på HVS med følgende indhold:

  • Modul 1: 31 JUL – 2 AUG 2020 på HVS i Nymindegab.
  • Modul 2: 11 SEP – 13 SEP 2020 på HVS i Christiansminde
  • ST personel – Kursus i stabsmetodik: 10 OKT – 17 OKT 2020 på HVS.

 

 HJV Arktiske uddannelse modul 1 og 2:

●Forsvarets basistest – 12 min + styrke

●Joint Arctic​ Operations Course, HJV

●Basic winter warfare ex:

●Frost og kuldepåvirkning.

●Beklædning.

●Kontrolforanstaltninger ifm. frost og kulde.

●Måltagning til vinterpåklædning.

●Administrative forhold ifm. EX – bestilling af billetter, VB på civile fly etc. 



Vil du vide mere om den fysiske basistest og prøve den se mere på:

https://karriere.forsvaret.dk/uddannelse/optagelsesprove---officer/fysisk-test-niveau-1/


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring