Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Distriktet deltager aktivt i Host Nation Support

Infanterikompagni Holstebro overtog bevogtningsopgaven på Esbjerg havn torsdag aften, hvor amerikansk materiel gøres klar til indsættelser i Baltikum og Polen.

26-08-2022

Tekst & foto: Press/HDMVJ


Mandag ankom Arc Endurance til Esbjerg havn med et par hundrede amerikanske soldater og et halvt hundrede helicoptere. Det er tredje gang indenfor de sidste par år, at det amerikanske forsvar benytter sig af dansk værtsnationstøtte i Esbjerg, var det hjemmevant for en stor del af folkene at bevæge sig rundt i området. Oberstløjtnant J.D. Tillman, som er chef for den 38. Transport Bataljon siger om hjemmeværnet:

“Hjemmeværnets soldater går langt udover det, som man kunne forvente i forhold til at sikre, at vi har alt, hvad vi har brug for, på et hvilket som helst tidspunkt, mens vi er her. En ting, som jeg har lagt mærke til, er, at de er meget proaktive og ansvarlige i deres opgaveløsning. Så proaktive, at vi sjældent når at spørge, før vi får hjælp. Det overraskede mig, første gang vi kom til Esbjerg, men som jeg ser det, er den proaktive indsats kun vokset siden. De er meget hurtigt opfattende i forhold til, hvordan vi er, og hvilke krav og behov vi har. Det sætter vi ekstremt stor pris på!"


Bevogtningen af materiellet kræver en del personel og deltagerne kommer fra flere distrikter, Flyverhjemmeværnet er aktive omkring Esbjerg flyveplads og Marinehjemmeværnet overvåger vandsiden.

I selve bevogtningsområdet er der forstærket med hundeførere og deres firbenede følgesvende, og grupperne er meget observante. Der er ikke plads til fejl. Indkvarteringsmæssigt er der pæne forhold, vagtrum, opholds/spiserum, sovekabiner og bade- og toiletfaciliteter.


En større fælles kommandostation er placeret udenfor bevogtningsområdet, hvor man finder alle samarbejdspartnere i opgaven under ledelse af distrikt Syd- og Sønderjylland.

Senere vil andre enheder fra distriktet blive indsat efter behov. Det er en spændende opgave og der vil efter al sandsynlighed kommer mange flere tilsvarende, især efter aftalen med NATO, hvor Esbjerg havn skal udbygges for bedre at kunne klare presset.

​​

Fakta

​Infanterikompagni på Esbjerg havn for 

Host Natio Support

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring