Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Feltskydning i Hoven 2020

Den kendte og traditionsrige feltskydning i Hoven blev afviklet søndag i fint vejr og med stor entusiasme.

28-09-2020

​Tekst & foto: Webredaktør J. Kratz Andersen

 Det er altid en fornøjelse at opleve de årlige feltskydningerne i Hoven. Arrangørerne har lagt hovederne i blød for at skabe nogle udfordrende og spændende skydninger, som generelt kræver en god indsats fra skytternes side.


 I år var ingen undtagelse, men fremmødet kunne man godt ønske bedre. For år tilbage var det ikke unormalt at der var 500 – 600 deltagere, hvor af der også var flere grupper fra felthæren, men med aktivitetsniveauet i dag er det svært ikke at have flere aktiviteter på de samme datoer. Det kan forhåbentlig forbedres i fremtiden gennem en bedre koordinering på et højere plan.


 Skytterne blev udfordret over alle seks baner, hvor standpladspersonellet var topmotiveret og alle skytter blev grundigt sat ind i tingene, inden skuddene gik. På en enkelt bane var der et bevægeligt mål, som skabte røre; det kørte frem og tilbage bag et par civile mål, som jo helst ikke skulle rammes.


 Der var enkelte skytter som mente at man havde for lidt skud til opgaverne, men fakta er at man skal klare sig med det man har til rådighed. Skytterne har jo hjemme fra lært at skyde på 300 meter baner, hvor ammunitionsmængden måske er ubegrænset, men ved feltskydningen er der oplyst hvor mange mål, hvor man skud og hvor lang tid der er til rådighed. Hvad er så problemet?


 Grundet Covid 19 situationen var der ikke de sædvanlige pølser og kaffe efter skydningen. Ikke desto mindre var der generelt stor tilfredshed blandt de halvt hundrede skytter som deltog. Resultaterne vil blive offentliggjort snarest fra ledelsens side.


 Feltskydningen i Hoven har dog stadig interesse på landsplan. En far og søn fra Svendborg kompagniet synes det var værd at bruge en søndag på. Blandt skytterne var der flere som mente at de måtte hjem og fortælle om de gode oplevelse og få flere kammerater med næste år.

FaktaHjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224