Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Fuldtonet støtte til Tour de France

Verdens største cykelløbs 3. etape blev kørt søndag fra Vejle til Sønderborg og distrikt Midt- og Vestjylland var på plads omkring Kolding.

05-07-2022

Tekst & foto: Pressetjenesten v/HDMVJ

 

Trafikregulering og vejspærringer under Tour de France etape 3, mellem Kolding og Christiansfeld blev sikret af personel fra Politihjemmeværnet. Der var indsat personel fra hel det midt-  og vestjyske område, der strækker sig fra Thisted til Ringkøbing.

Major Bo Wolff sendte søndag morgen tropperne af sted som sin sidste opgave for distriktet, inden han 1. august tiltræder tjeneste ved Jydske Dragonregiment.


Gult er den dominerende farve i Touren, og de indsatte Politikompagnisoldater fulgte naturligvis trop med deres gule jakker. Fra det nordlige Kolding til Christiansfeld havde distriktets personel adskellige poster at bemande. Der var en ydre ring og en indre og her skulle man hjælpe og vejlede biler, cyklister og fodgængere, så de på bedst mulig måde kunne komme frem til selve ruten. Kolding var næsten delt på langs ad ruten. Og mange af tilskuerne var rigtig tidlige på færde, et ældre par, bænket i havestole i fortovskanten, fortalte at de var ankommet klokken seks om morgenen; så er der lang tid til klokken fjorten, hvor feltet kom bragende.


På postene var der masser af snak med de mange publikummer, som generelt udtrykte stor tilfredshed med Hjemmeværnets tilstedeværelse. Ikke en eneste mishagsytring var at spore. Alle var så afgjort i Tour stemning.

Udtalelserne fra personellet på posterne var egentlig ret enslydende; man følte man gjorde noget for samfundet, som giver mange gode og spændende oplevelser. Man deltager fordi man kan lide det og man møder glade mennesker og der er et tæt kammeratskab, festlighed og godt social samvær. Man løser samfundsmæssige opgaver og leverer en realistisk indsats i dagligdagen.


Indsatsen sluttede med en samling i Christiansfeld, hvor den ansvarlige leder fra politiet takkede politihjemmeværnet for en veludført indsats og man var utrolig glad for hjælpen, uden den kunne det ikke lade sig gøre.


Oberstløjtnant Peter Dahl udtaler: "Under mit besøg hos politihjemmeværnsfolkene på deres poster langs Tour de France ruten og de tilstødende indfaldsveje, oplevede jeg igen følelsen af stor respekt og anerkendelse for den professionelle indsats, hvormed mine soldater løste sine opgaver. Der var en positiv stemning, smil, glæde og friske bemærkninger, som mange forbipasserende gengældte. Jeg er stolt af deltagernes indsats. Derfor en stor ros til alle! "




Fakta

DISTRIKTETS STØTTE VED TOUR de fRANCE.

Kæmpe opbud af frivillige fra HDMVJ til cykelløb.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring