Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

HBU

Gennem mange år har Hjemmeværnet støttet hæren ved den afsluttende øvelse hos HBU-erne, også kendt som 4 måneders værnepligtige. Lige inden hjemsendelsen får vi lejlighed til at reklamere for Hjemmeværnet. Denne gang hos JDR.

29-11-2018

Tekst & foto: INFOELM v/HDMVJ

 

Tidligere hjalp Hjemmeværnet under en uges øvelse hos de værnepligtige, med årene blev det reduceret til blot at stille sminkører til katastrofeøvelsen i Tovby. Det skete to gange årligt, i maj og i november. Denne november var der ikke behov for vores hjælp, men til gengæld fik vi lov at fortælle de værnepligtige om Hjemmeværnet, lige inden de hjemsendes fredag.

 

Hele showet indledtes af OL Per M. Nikolajsen, der i auditoriet forklarede om HJV, vor mission, vores indsats i udlandet, hvordan vi fungerer, hvad vi laver osv.

Ude på garagepladsen var politiet tilstede med en indsatsledervogn og en indsatsbil. Ved siden af havde kompagni Holstebro en rigtig flot udstilling med våben og udstyr, og især det nye maskingevær og granatkasteren vakte stor interesse.

 

MOTOV Klosterheden tiltrak sig også opmærksomhed med en GD, GV 95 og det "gamle" MG M/62, samtidig var der også mange spørgsmål på dysekanonen Karl Gustav M 84. M/62 og dysekanonen var særligt spændende for de unge mennesker og pilfingrene fik styret deres lyst.

Virksomhedskompagniet var til stede og fortalte om deres virke, men de tiltrak sig særlig opmærksomhed ved at servere varm chokolade og kage til de lettere forfrosne rekrutter.

Der var stor interesse generelt for at høre om HJV, og vi vil sikkert i løbet af et års tid opleve at flere af de unge mennesker vil søge ind i HJV for igen at opleve sammenholdet i uniform.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring