Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Informationsarrangement for 6. og 7. HBU kompagni IGR på Skive kaserne

Torsdag den 19. oktober havde Distrikt Midt- og Vestjylland gjort klar til et orienteringsoplevelse i nyt regi.

19-10-2021

Tekst & foto: J. Krätz Andersen, redaktør/HDMVJ

Skal man have kontakt med de unge mennesker i HBU kompagnierne, skal man hele tiden opfinde noget nyt. Derfor havde man fra Infoelementets side ændret radikalt på eventen for bedre at trænge igennem.

Tidligere var det distriktschefen, der fortalte om Hjemmeværnet og dets muligheder. Denne gang havde en ung sergent fået ordet og han berettede levende om Hjemmeværnet som helhed. Efter ham var det en ung gruppefører som forklarede hvad gruppen er for en størrelse og det kammeratskab der er i en sådan. Og den sidste på podiet var en kvindelig yngre menig, der gav et godt indblik i hvordan man kom ind i hjemmeværnet.

Alt sammen blev modtaget med pæn interesse.


Eventen var delt ud på begge HBU kompagnier. Mens det ene kompagni hørte foredraget, var det andet engageret ude på idrætspladsen, hvor en patrulje havde stillet op og viste grej frem, ved siden af var der mulighed for at brænde løse skud af med LSV under sikker overvågning og instruks af infanterister. Yder mere var der en kommunikationsøvelse under ledelse af et medlem fra Flyverhjemmeværnet, her fik de lov at arbejde i to mand hold. Den ene var blændet og skulle stable sten ud fra makkerens anvisninger. Der skulle også have været demonstration med hundetjenesten, men desværre kunne de ikke stille op.


Der var sat en time af på hver del af eventen, så kompagnier kunne roterer ud fra dette. Den sidste time var beregnet til forplejning, der blev forestået af en forplejningsgruppe fra distrikt Østjylland. Der blev serveret skipperlabskovs, salat, chokoladeslik og sodavand, som smagte ganske fortrinligt.


Mange af de unge mennesker udtalte at det havde været en spændende oplevelse med Hjemmeværnet og de fandt ud af at Hjemmeværnet måske ikke var så dårlig en idé at deltage i på et senere tidspunkt.

Infanterikompagni Viborg og Infanterikompagni Herning Nord, samt Flyverhjemmeværnet og forplejningsdelingen fra Østjylland var de drivende kræfter på alle poster. Der lød fra flere sider stor ros fra HBU-erne.

Fakta

Hverveevent for HBU kompagnierne ved IGR.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring