Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Præmiefeltskydning i Karup, 2021

Den årlige tilbagevendende begivenhed, hvor skytter fra det meste af Jylland og endda fynske, samles i Karup, for at få nogle rigtige gode skydninger samt der af følgende gode oplevelser.

12-04-2021

​Tekst & foto: J. Krätz Andersen, redaktør v/HDMVJ

Det tager godt 3 dage at opstille baner, kræver en del mandskab og så håber man at al skramlet fungerer som man har forestiller sig i planerne. Det gik ikke helt efter planen, da vejret leverede flere uventede faktorer. Søndagen bød på mange former for vinterlige tendenser så som blæst, slud, hagl og næsten frostgrader.


Dette gjorde at et bevægeligt mål, kørende på tværs af banen, satte sig fast i mudder og sne. Det var ikke muligt at udbedre problemet under skydningen, og kun de første hold fik mulighed for at skyde på målet. På andre baner var det ikke materiellet, men snarere skytternes syn, der skabte visse udfordringer. Man kan ikke regne med at kunne se alle syv mål stående, så bare ned på maven og få afgivet sine skud.


En enkelt skydning skulle være foregået siddende på en GD, men desværre kom der intet køretøj, så det foregik nede på jorden. En gammel kending var handlebanen, hvor man på en ganske kort rute skal skyde hurtigt på tre til fire mål, her er afstanden ganske kort, og efterfølgende må man så håbe at man har vurderet de enkelte mål korrekt, for eksempel militær eller civil.


En anden bane var "walk and shute", en ikke så almindelig disciplin. Vi er mere vant til dækning eller huller at gemme sig, men her var der en grundig instruktion og så blev skytten sluppet ud på en tre måls bane. En tredie bane udmærkede sig ved at sluddet kom ind bagfra og det var urolig svært at se de yderste mål.


Efter gennemført skydning samledes holdene inde ved kaffestuen for at tå lidt op igen, her var der så friske ristede pølser fra grillen. Der var stor tilfredshed fra alle deltagere med skydningen og dens afvikling, ingen negative kommentarer om vejret; det var blot et ekstra plus.


Midt- og Vestjyllands distriktschef OL Per M. Nikolajsen besøgte også skydningen i løbet 

af formiddagen og inden han forlod skydningen, overrakte han et krus til skydelærer Jens Høst for hans "sølvbryllups skydning" og takkede ham for hans indsats. Jens har faktisk, jævnfør gamle arkivalier, været involveret i arrangementet i 25 år.


Kompagni Midtjylland, der står for arrangementet, oplyste at der var cirka 75 deltagende skytter.


Fakta

​Vejrmæssigt bød feltskydningen på historiske oplevelser i Karup.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring