Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

SKYPER i Borris

Den traditionelle skydeperiode i november, også kaldet SKYPER, blev afviklet lørdag i Borris skydeterræn. De eneste aftaler som ikke var helt verificeret, var dem med vejrguderne.

11-11-2019

Jørgen Krätz Andersen, webredaktør HDMVJ

Fredag aften mødte skydelærere, instruktører og hjælpere op til briefing om forløbet og afvikling af skydningerne. Og alting var virkeligt strammet op på banerne, så skytterne kunne få det optimale indhold af deltagelsen.

 

Lørdag morgen havde svært ved at komme ud af disen, en gennemsnitssigtbarhed på 100 meter var jo ikke perfekt, men skytterne var motiveret og havde gejsten til at yde noget ekstra.

 

Omkring klokken 10.15 kom der gang i skydningerne rundt i terrænet og det var kun en fornøjelse at opleve entusiasmen blomstre. Ingen steder var der sure miner på trods af vandstanden var betydelig højere end man var vant til og på et par af banerne kunne skytterne lige så godt have været gennem en mindre flod, så våde var de.

 

Stabskompagniet stod som vanligt for at bringe forplejning og kaffe samt hvad der eller eventuelt manglede rundt på banerne og så styrede de også kommandostationen inde i selve lejren. Det var også folkene meldte til efterhånden som de ankom.

 

Der blev også foretaget certificering af et par af kompagnierne, og andre fortsatte lørdag aften med mørkeskydning.

Det var en skydeperiode med en masse gode oplevelser for alle!

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring