Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnskompagni Holbæk i Jurassic Park

17 mand fra Hjemmeværnskompagni Holbæk deltog 1-4 september i skydelejr i Rävlunda Skjutfält (kendt blandt soldaterne under navnet ”Jurassic Park”)

09-09-2016
Af kaptajn Michael Hansen, Operations- og Uddannelsesofficer ved Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland
Turen startede på Microvej torsdag aften, hvor turen i første omgang gik til 48. Hemvärnsbataljons hovedkvarter i Helsingborg. Her blev der briefet om de kommende dages aktiviteter og hvilet lidt, inden turen gik mod sydøst tidligt fredag morgen.

Vel ankommet til Jurassic Park blev der udleveret våben. For nogle et gensyn med gode gamle M/75 og for andre et helt nyt bekendtskab.

Personellet blev derefter kørt ud til de enheder, som de skulle tilgå. Der blev fordelt 2 personer pr. gruppe for at ”presse” dem til at blande sig med de svenske soldater.

Fredagen og lørdagen blev så brugt på forskellige gruppe- og delingsskydninger med de organisatoriske våben; M/75, finskytteriffel, Let maskingevær, 40mm granatkaster, Panserværnsvåben M/84, Dysekanon (Carl Gustav) og fosforhåndgranater.

 

 

Soldaterne fra HVK Holbæk fik, afhængig af deres omskolinger mm., lov til at betjene de forskellige våben, og flere af dem agerede som førere under skydningerne. Under flere af skydningerne blev der også indspillet førstehjælpemomenter for at presse såvel gruppeførere som de enkelte soldater yderligere.
Der blev sovet i svenske telte med små brændeovne i, hvilket ikke alle de danske soldater var vant til og derfor valgte at sove under åben himmel i stedet for.
Da det lånte materiel var blevet vedligeholdt og afleveret søndag morgen, drog alle tilbage mod Holbæk, mange sjove og lærerige oplevelser rigere og helt sikkert også godt brugte og lidt beskidte.
Besøget hos 48. Hemvärnsbataljon var kommet i stand efter en række møder mellem Distriktet og den svenske bataljon. Distriktet og 48. Hemvärnsbataljon vil i fremtiden forsøge at udbygge samarbejdet, således at besøgene også kan komme til at foregå som deltagelse i reelle øvelser mm. Forhåbentligt allerede i uge 41 vil HVK Holbæk få besøg af to-tre grupper fra Sverige, som skal deltage i distriktets skydelejr i Jægerspris.
  

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224