Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nytårsparole 2017 - møde for nøglepersonel

Onsdag den 18. januar 2017 afholdt Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland den traditionelle nytårsparole på Flyvestation Skalstrup. Flere end 100 faste og frivillige deltog i parolen og det efterfølgende nøglepersonelmøde.

20-01-2017
Af Jens Lynge, IT officer - Billeder: Claus Torp, Efterretningsofficer 
Kl. 18.00 bød fungerende distriktschef, major Bo Nissen velkommen. I sin tale fremhævende han en række af de rigtig mange gode historier fra 2016 samt de frivilliges indsats og støtte til Forsvaret, Politiet og Beredskabet hen over året og senest i juledagene, hvor stormen URD rasede.
Om fremtiden, blev der peget på ønsket om at få et militært skarpere og mere synligt Hjemmeværn. Vi skal fortsat uddanne soldater og enheder, som er troværdige og klar til indsættelse – primært med våben, men også uden.
Nytårsparolens højdepunkt var dog, da Egon Gamborg Lauridsen, uddannelsesstøtteofficer ved Hjemmeværnskompagni Kongsdal og Politikompagni Roskilde blev kaldt frem og fik overrakt Commanders Coin for en forbilledlig, uselvisk, vedholdende og ekstraordinær indsats han har ydet for det frivillige Hjemmeværn på Midtsjælland i mere end 44 år.
Derefter gik alle til bords, hvor menuen traditionen tro stod på ”gammeldags gule ærter”.
Efter spisningen startede mødet for nøglepersonel i et fyldt auditorium.
De første 40 minutter blev brugt på distriktschefens tæt pakkede informationer til personellet.  Som afslutning på den del blev Ronny Schøn Skjoldnæs, chef for Hjemmeværnskompagni Holbæk kaldt frem foran forsamlingen og udnævnt til kaptajn.

Herefter spredtes alle ud til fagopdelte møder den sidste del af aftenen.  Kl. 22 – cirka – rundede faglederne af og sendte folkene hjem til et fortjent hvil.

Ronny Skjoldnæs - nyfødt kaptajn

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224