Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Politiet bad hjemmeværnssoldaterne om at stå på en linje, da Kronprins Frederik kom ud

Fire politihjemmeværnskompagnier støttede Købstadsjubilæum

Der var behov for mange afspærringer i forbindelse med Frederikshavns 200 års jubilæum den 24. september.

02-10-2018

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard

Havnebyen havde hejst storsejlet til en kæmpe fest med en masse oplevelser for alle dem, der mødte op til arrangementet.

Politiet havde anmodet Politihjemmeværnet i Nordjylland om at assistere ved det store arrangement, idet der var behov for mange afspærringer.

 Briefing om dagens mange opgaver i Frederikshavn

Arne Møller fra Politihjemmeværnskompagni Vendsyssel fortalte – Der skal anvendes mange soldater inden for en kortere periode på mange forskellige steder. Jubilæet afholdes i dagtimerne, hvor mange af vores folk er på arbejde. Det er derfor dejligt, at de øvrige tre politikompagnier fra Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland kan stille med personel, til at løse denne opgave.

Der var sat afspærringer op ved Paradiskajen, hvor Kongeskibet skulle lægge til. Det var nu op til soldaterne, at sikre, at det var de rigtige personer, der blev lukket inden for dette hegn.

Annette og Carl George fra Vendsyssel udtalte – Det kan være en udfordring at få tilskuerne til at forstå, at de ikke kunne få lov til at komme inden for afspærringen, når de lige har set godt 200 børn med balloner gå ind.  

 

Kontrol af køretøjer, der skulle ind på havneområdet

Andre soldater sikrede det store parkeringsområde samt indkørslen til området. Da Kronprins Frederik var kommet i land, kørte et hold soldater ud på den nye kaj, der skulle indvies af Kronprinsen.

Herfra gik turen ud til Pikkerbakken. Mange turister ville blot op og se på udsigten, men det kunne de ikke få lov til i en god halv times tid. Der blev hurtigt afvist mere end 10 køretøjer.

 

Et køretøj måtte vende - politiet fik dog lov til at fortsætte

Turen gik nu retur til midtbyen, hvor en større bygning skulle sikres i forbindelse med den frokost, som byens borgmester og Kronprinsen med inviterede gæster skulle nyde.

Arne Møller udtalte: - Det var enkelte beboer, der fik sig en overraskelse over, at de skulle gå op ad de udvendige trapper, men de tog det da med godt humør. Når vi er færdige her, skal vi retur til Paradiskajen for eventuelt at støtte med at sikre adgangen til området omkring Kongeskibet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring