Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fanerne fra Hjemmeværnskompagnierne dannede en smukke ramme, under kransenedlæggelsen. (Foto: Mark) 

5 maj 2019

Dannebrog blafrede i den friske vind mens solen skinnede om kap med medaljerne, da Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland holdt 5. maj arrangement på Børglum Kloster.

06-05-2019

​Som det har været en tradition de senere år, så afholder Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland 5. maj arrangement på Børglum Kloster.

- Det er blevet en god tradition, hvor vi først ærer en af modstandsbevægelsens faldne frihedskæmpere, Christian Michael Rottbøll, ved at lægge en krans på hans grav, forklarer chef for Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland, oberstløjtnant Jan Johansen.

Oberstløjtnant Jan Johansen afholdt en mindetale om befrielsen mens godsejer Hans Henning Rottbøll afholdt sin mindetale om frihedskæmperen.

Christian Michael "Mik" Rottbøll var kaptajn for Special Operations Executive i Danmark. Han var bla. med til at forbedre radiokontakten med Storbritanien. Han blev dræbt i september 1942, kun 25 år gammel.

Uddeling af medaljer

Efter kransnedlæggelsen rykkede de ca. 180 hjemmeværnssoldater indendøre. Inden anciennitetstegn for 40, 50 og 60 års tjeneste i Hjemmeværnet blev uddelt talte årets gæstetaler, chef for Landsdelsregion Vest, oberst Flemming Agerskov.

- Hjemmeværnet fyldte 1. april 70 år, der uddelte vi medaljer for 70 års tjeneste. Jeg benytter 5. maj arrangmentet til at sige en særlig tak til de Hjemmeværnssoldater, der har gjort tjeneste i 60, 50 og 40 år, fortæller Jan Johansen.

En af tegns modtagerne, løjtnant Inge, modtog medalje for 40 års tjeneste, konstaterede - Det var så de første 40 år.

Hjemmeværnets Fortjensttegn

Udover anciennitetstegnene uddeltes også Hjemmeværnets fortjensttegn til 6 Hjemmeværnsoldater, der igennem flere år har udemærket sig på forskellig vis. En af tegnsmodtagerne, korporal Jes fra Hjemmeværnskompagni Cimbrer, modtog fortjensttegnet for bla. hans udsendelser med Hjemmeværnet til Afghanistan og Kosovo. Derudover har Jes været en af de drivende kræfter til at opstarte Hjemmeværnskompagni Cimbrer.

- At modtage Hjemmeværnets fortjensttegn er stort og det gør mig rigtig stolt. Det kom som en stor overraskelse - kompagniet har holdt det godt skjult for mig, udtaler korporal Jes

Stort tillykke til alle tegnsmodtagerne.  

 Billedgalleri

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224