Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen gav COVID-19 hilsen efter Bjarne var blevet dekoreret. 

70 års anciennitetstegn uddelt

Bjarne Müller har i år været soldat i Hjemmeværnet i 70 år.

31-08-2020

​Chefen for Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland, oberstløjtnant Jan Johansen, har idag dekoreret Bjarne Müller med medaljen for 70 års tjeneste i Hjemmeværnet.

COVID-19 har i to omgange sat en stopper for den traditionsrige uddeling af Hjemmeværnets Fortjenstmedalje og anciennitetstegn. Den 5. maj, hvor jubilarerne og medaljemodtagerne normalt indbydes til arrangement på Børglum Kloster, blev aflyst pga. nedlukningen mens den alternative dato, 29. august, blev aflyst pga. den nylige opblussen af COVID-19 tilfælde.

- Tegnsmodtagerne var for de flestes vedkommende i højrisikogruppen pga. alder, så den chance ville jeg ikke tage, fortæller oberstløjtnant Jan Johansen.

 

Fortællinger fra dengang

Formiddagens overrækkelse fandt derfor sted i Bjarne Müllers hjem i Vodskov, hvor han og fru Gerda Müller bød på en kop kaffe.

Under kaffen kunne Bjarne fortælle om dengang han søgte ind i Hjemmværnet i 1950. Trods opvækst i Himmerland blev det i København, Bjarne startede tiden i Hjemmeværnet. Bjarne har blandt haft funktionerne gruppefører og delingsfører.

- Koreakrigen var med til at få øjnene op for den militære tjeneste. Vi hørte jo om krigen i radioen og bla. om den amerikanske general McArthur, der var chef for de amerikanske soldater, indleder Bjarne fortællingen om dengang han startede i Hjemmeværnet.

Det blot en af mange historier fra dengang.

- Jeg husker på min 30 års fødselsdag, var jeg og mit kompagni på skydebanen ude på Amager. Da skydningen var afsluttet og vi skulle til at hjem, blev jeg kaldt frem og og fik overrakt en peberbøsse med en karikatur tegning af mig. Jeg var jo ikke gift med Gerda på det tidspunkt, så peberbøssen hørte jo til, fortæller Bjarne, med et glimt i øjet.

Imens henter Gerda karikaturtegningen og kortet fra den gang og viser det frem. Gerda og Bjarne blev senere gift, og har nu fejret diamantbryllup.

Bjarne er idag i reserven, men har senest været i Hjemmeværnskompagni Aalborg Limfjord.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring