Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Major Klaus Kaalund Billenstein

Ny CH OPU ved distriktet

Det er en meget kompetent person, der har indtaget jobbet som chef for Operations- og Uddannelsessektionen hos Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland.

28-08-2017

Tekst og foto: Informationsofficer Hans Michael Christiansen

Klaus Kaalund Billenstein er 52 år og bosat i Hjørring sammen med ægtefællen Line Antonsen Billenstein. Han har gennem sin ansættelse i forsvaret gennemført adskillige kurser relateret til sin militære karriere, herunder chefkurser, NATO kurser, missionsorienterede kurser og efterretningskurser.

Major Klaus Kaalund Billenstein har en solid uddannelse bag sig, og han har haft meget varierende tjeneste i ind- og udland, inden han tiltrådte det nye job i Aalborg.

Han kommer direkte fra stillingen som sagsbehandler i Central Staff hos HQ Allied Rapid Reaction Corps (England), som er et engelsk ledet multinationalt miljø med repræsentanter fra 21 nationer. Central Staff’s vigtigste opgave er koordination og synkronisering af korpshovedkvarterets opgavestyring. Facilitering af hovedkvarterets ledelse, deltagelse i projektgrupper samt optimering af værktøjer til fremme af hovedkvarterets opgaveløsning var en del af majorens tidligere ansvarsområde.
 
- Jeg har tidligere blandt andet været chef for en kampvognseskadron, været udsendt til international tjeneste i hovedkvarteret for den Nordisk/Polske Battle Group hos SFOR og senere som Senior Liaison Officer ved UK Task Force, Helmand ISAF 1. Jeg har også forrettet stabstjeneste i den tidligere Hærens Operative Kommando og hos Forsvarskommandoen, fortæller Klaus Kaalund Billenstein.
 
- Jeg glæder mig meget til at møde de mange frivillige ved distriktet. Både her på Aalborg Kaserner og ude hos enhederne. Jeg har en vision om et tæt samarbejde med kompagnierne, afslører Klaus Kallun Billenstein.
 
Hans fritidsinteresser er sommer- og vinterfjeld som vandring, ski og klatring samt skovarbejde. Han er blandt andet uddannet topkapper på Skovskolen.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224