Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chefen for Specialoperationskommandoen, generalmajor Peter H. Boysen holder årets nytårsprædiken (foto: Flyvevåbnets Fototjeneste Nord)

Stor ros til Hjemmeværnet

Budolfi Domkirke i Aalborg dannede sammen med faner fra militære myndigheder, hjemmeværnskompagnier og soldaterforeninger og en smuk ramme om Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands militære nytårsgudstjeneste.

10-01-2020

​Chefen for Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland bød torsdag aften ind til den militære nytårsgudstjeneste i Budolfi Domkirke.

- Jeg benytter aftenen til at ønske cheferne for de myndigheder vi arbejder tæt sammen med godt nytår, fortæller obertsløjtnant Jan Johansen. - Det har i mange år været en tradition, hvor vi først mødes på Rådhuset efterfulgt af gudstjenesten her i Budolfi Domkirke, som vel dårligt kan stå smukkere med alle fanerne.

Blandt de indbudte gæster var bla. chefen for Beredskabsstyrelsen Nordjylland, beredskabschef Lennart Kvist Sørensen, der var med for første gang

- Jeg er med for første gang og det glæder mig meget. Jeg synes, det er helt naturligt at Beredskabsstyrelsen deltager, selvom min kaserne ligger i Thisted og dermed udenfor Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands område.

Nytårsprædiken med ros til Hjemmeværnet

Årets nytårsprædiken blev afholdt af chefen for Specialoperationskommandoen (SOKOM), generalmajor Peter H. Boysen. Han takkede Hjemmeværnet og hjemmeværnssoldaterne for den indsats, der ydes hvert år. Det være sig som støtte til det øvrige Forsvar eller til samfundet.

Generalmajoren roste også det nære og tætte samarbejde mellem SOKOM og Hjemmværnsdistrikt Nordjylland, hvor han især roste Hjemmeværnskompagni Vendsyssel.

- Støtten er helt vital for muligheden for at mange af vores uddannelser ved SOKOM herunder Jægerkorpset kan gennemføres, fortalte generalmajor Peter H. Boysen.

Læs hele talen via linket til højre her på siden, eller se talen på facebook under Hjemmeværnet Nordjylland.

En fast tradition ved nytårsgudstjenesten er at ind- og udgangsbøn samt soldatensbøn læses af to af Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands unge soldater.

I år havde Sarah Poulsen fra Hjemmeværnskompagni Frederikshavn og Simon Abildgaard Hansen fra Hjemmeværnskompagni Mariagerfjord sagt ja til at læse bønnerne.

Sarah Poulsen er både spændt og en lille smule nervøs inden gudstjenesten. Hun har taget hendes to små børn med som opbakning.

- Jeg er beæret over at være blive spurgt, fortæller Sarah Poulsen inden hun lige læser bønnen igennem en ekstra gang. 

Begge soldater gjorde det fremragende foran de ca. 300 fremmødte.

(Fotos fra Flyvevåbnets Fototjeneste Nord)

 Billedgalleri

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224