Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands fane blev ført ind på passende vis.

Nytårsparole 2019

Nytårsparolen ved Hjemmeværnsdistritk Nordjylland markerede starten på det nye år.

09-01-2019

​Tirsdag aften var nøglepersonellet fra Hjemmeværnsdistritk Nordjyllands kompagnier samlet til nytårsparole på Aalborg Kaserner. Til nytårsparolen bliver der set tilbage på året, der gik og der skues ind i det nye år.

- Nytårsparolen bruges til at ønske hinanden godt nytår, reflektere over året der er gået samt få taget godt hul på det nye år, fortæller major Klaus K. Billenstein, der stod for arrangementet.

Hendes Mejestæt Dronningens nytårshilsen til Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabet blev læst op, inden major Klaus Billenstein holdt distriktets nytårstale.

I nytårstalen reflekterede han over de mange aktiviteter, der var gennemført i 2018. Støtten til det øvrige Forsvar har i 2018 været stor. Således er der alene lagt ca. 40.000 mandtimer blot til støtte for Jægerkorpset. Derudover er hærens brigader blevet støttet på forskellig vis.

Hjemmeværnssoldater i Nordjylland har endvidere støttet politiet og beredskabet med ca. 19.000 mandtimer. Mange af timerne var under indsatsen ved branden i Lille Vildmose, men også opgaver som eftersøgninger, afspærring af gerningssted og trafikregulering tæller med i regnskabet.

- Det er en fantastisk indsats der er ydet. Tak for det, rundede major Klaus Billenstein 2018 med.

2019 er - trods kun få dage gammel - allerede godt igang. Uddannelser er allerede gennemført og hjemmeværnssoldater har allerde støttet Nordjyllands Politi ved en eftersøgning. I 2019 er fokus, udover støttet til Forsvaret, politi og beredskabet, stadig på uddannelse. Hjemmeværnssoldaterne skal holde færdigheder og evner vedlige. Man kan ikke overleve på det man "kunne engang" - man overlever på det man viser og kan idag.

- Det drejer sig i yderste konsekvens om evnen til at overleve. Netop derfor er det vores pligt at uddanne, træne og øve....dag efter dag....år efter år, indskærpede majoren, inden han fortsatte; - Uanset forholdene skal vi fremstå professionelt, som et Hjemmeværn det øvrige samfund kan være stolt af!

Godt nytår! 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring