Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uddannelsesstøtte- og forbindelsesofficer Claus Rohde Elkjær fra Politihjemmeværnskompagni Aalborg Nord bød velkommen

Nytårsparole ved Nordjyllands Politi


Onsdag aften deltog godt 80 politihjemmeværnssoldater i Nordjyllands Politis nytårsparole, hvor der blev udelt mange rosende ord til deltagerne og deres kollegaer af politidirektøren Anne Marie Roum Svendsen.

20-01-2019

​​​Tekst og foto: Ulla Sølvsten Rekrutteringsspecialist Politihjemmeværnskompagni Vendsyssel

Der var mange rosende ord til de godt 80 deltagere fra de fire Politihjemmeværnskompagnier Himmerland, Aalborg Syd, Aalborg Nord, Vendsyssel samt politidelingen fra Hjemmeværnskompagni Mariager.

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen takkede Uddannelsesstøtteofficer Claus Rohde Elkjær for det gode initiativ med at få genoptaget traditionen med nytårsparolen, hvor de frivillige får en tilbagemelding for det forrige år.

Anne Marie Roum Svendsen fortsatte med at sige: " I er vores allervigtigste samarbejdspartner og I får også ros fra de øvrige samarbejdspartnere Beredskabet og Kommunerne.

- I har støttet os med en frivillig indsats på mere end 20.000 timer i 2018. I har stillet op til på alle mulige tidspunkter af døgnet og ugen uden at stille spørgsmål til opgaver. I har støtte os med at søge efter forsvundne borgere og ikke mindst været med til at sikre retssikkerheden.  I er vores rygdækning, enten det er støtte til en koncert eller stormvejr og dermed sikre i arbejdsro til os i politiet.

Efterfølgende fortsatte politiinspektør Ole Kristensen: " Når jeg deltager i de daglige morgen briefinger, nævnes jeres støtte som en helt naturlig ting, når I har været indsat til uvarslet opgave i det sidste døgn. Vi har aldrig været i tvivl om, at vi ikke kan regne med jer.

Vi giver også jer lidt tilbage i form af uddannelse. Men 300 timer til jer i forhold til jeres 20.000 timer er en god forretning for politiet. Når nogen bliver væk, kræver det meget koordinering og disciplin at gennemføre en eftersøgning, som skal foretages hurtigt og de egenskaber har I.

I forbindelse med Air Show 2018 på Flyvestation Aalborg sparrede vi rigtig mange time på grund af jeres flotte støtte.

Og når det handler om støtte til cykelløb, ja så klarer i det i mange tilfælde helt uden vores tilstedeværelse.

Branden i Lille Villemose var en meget stor uvarslet hændelse, som varede i flere dage. I og andre Hjemmeværnssoldater sagde ikke, det kan vi ikke, det vil vi ikke, det er for varmt, vi bliver våde og beskidte – I løste opgaven.

I er ligeledes en stor støtte på vores øvelser, hvor vi har et godt samarbejde, hvor I stiller med et godt engagement – 1000 tak for indsatsen".

Efterfølgende takkede Chefen for Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland, oberstløjtnant Jan Johansen både ledelsen fra politiet og sine soldater: " Vi har oplevet året 2018 som året, hvor I (Politiet) er blevet mere kritiske/selektive vedrørende rekvisitioner af Hjemmeværnet – det sætter vi stor pris på. Der lurer allerede store opgaver i 2019: Tall Ships Races og en ny i dag – Royal Run og hertil alle cykelløbene, der ikke kan afvikles uden afspærring.

Jan Johansen sluttede af med at sige: " For mig at se, har vi et særligt godt nordjysk samarbejde og det er vores evne til at samarbejde, der gør os stærke. Tak og godt nytår"

Herefter var der spisning og ikke mindst en god snak mellem de frivillige politihjemmeværnssoldater og ledelsen fra Nordjyllands Politi.​


 


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring