Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Forsyningsbefalingsmand Ronni sørger for at der er styr på stumperne under uddannelsesweekenden (Foto: John)

Styr på stumperne

Når der skal gennemføres uddannelser, så er det vigtigt at der er styr på materiellet. Det skal være tilstede i den rette mængde og til den rette tid.

07-10-2018

​Det er fredag midt på formiddagen, da forsyningsbefalingsmand Ronni stikker hovedet ind på kontoret. Han har taget fri hele dagen, da han i weekenden skal stå for forsyningerne til Hjemmeværnsdistriktets uddannelsesweekend.

I weekenden gennemføres signal-, geværskytte 1-, 14 timers førstehjælpskursus samt lovpligtig uddannelse modul 1 og enhedsuddannelse. Alle kurserne er "materieltunge", så Ronni vil være sikker på, at der er styr på det hele. Senere på dagen vil hans tro hjælper John også møde, så de er to om arbejdet.

- Der skal være styr på stumperne, fortæller Ronni og fortsætter, - når kursisterne har afsat en weekend til uddannelse, så hjælper det ikke at materiellet eller instruktørerne ikke er klar.

Det handler om forberedelse og at være forudseende. Materiel og ammunition skal bestilles i god tid, så det kan være klar til tiden. - Instruktørerne skal indimellem lige "hjælpes" lidt med at bestille til tiden, men de er efterhånden ved at have lært det, konstaterer Ronni, da snakken falder på de mange timers forberedelse før weekenden.

Tid til forberedelse

Intet skal være overladt til tilfældighederne, så Ronni og John bruger de perioder i weekenden, hvor der er mindre at lave, til at klargøre og forbedre forholdene i Tranum-lejren.

- Vi har rigtig travlt om morgenen, når alt materiel, ammunition og våben skal udleveres. Derefter bliver der mere ro på. Der kan være lidt ekstra, der skal findes frem eller der skal køres kaffe ud til de kurser, der afholdes i felten, fortæller Ronni, da han bliver spurgt om, hvordan en weekend er for forsynerne.

I alt arbejdet er der dog også tid til at hygge sig og have det sjovt sammen. Der bliver grinet og lavet sjov og ballade, men det skal der være plads og tid til. - Vi har efterhånden kendt hinanden i rigtig mange år og i de seneste år været sammen om forsyningstjenesten, så vi ved hvad den anden leverer af arbejde. På den måde bliver der tid og overskud til at have det sjovt sammen også, fortæller John, der tidligere har været både gruppefører og signalmand.

- Vi er begge dovne af natur, så vi kan lige så godt gøre det så nemt for os selv, griner John, inden han sætter endnu en kasse - nøje afmærket med indhold - på plads på reolen.

- Der skal jo være styr på stumperne!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring