Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der gratuleres med førstepladsen

Udfordringer for vinderne af ”Nordic Infantry Competition”

Fysikken, viden, våbenfærdigheder og sprogkundskaber var nogle af de udfordringer som de fire deltager fra CIMBRER mødte under weekendens konkurrence i Putlos i Tyskland.

11-09-2017
Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard
Holdlederen, Claus fra CIMBRER udtalte efter konkurrencen: ”Det har været en fantastisk konkurrence. Jeg er super glad for, at jeg har fået de tre mand med, med så kort varsel. Vi vil meget gerne deltage igen næste år, idet vi får lov til at prøve noget nyt sammen med andre nationer”.

Det var ikke alles arme og ben, der var lange nok
Der var mange udfordringer for Claus, Per, Lars og Asbjørn fra CIMBRER. Fredag aften gik de 12 km med en 15 kilo sandsæk i rygsækken. Denne march blev gennemført i mørke og med kraftige regnbyger. De klarede dog turen på under to timer og dermed det hurtigste af seks hold.

                 Hvilket land har det flag, præsident, hovedstadHvilket land har det flag, præsident, hovedstad
Lørdag blev der skudt med gevær G36, MG62 samt pistol P8. Her skulle der løbes inden pistolskydningen, så det var med at få åndedrættet bragt i ro inden de 10 skud skulle afgives.

             Asbjørn forsøger at ramme mellem regndråberne
Lørdag eftermiddag var nogle af konkurrencerne panserkending, observation og meldetjeneste, minesøgning – hvor man gerne måtte fortælle om, hvilken slags mine det var. Transport af en sårede på 80 kg over en strækning af ca. 300 meter, hvoraf noget af strækningen var ret blød.
Den sidste konkurrence var forhindringsbanen. Her var det næsten dommerne, der kom på en udfordring, så hurtige var de fire deltagere til at gennemføre banen, der bød på krav gennem flere rør, klatring, balance og armgang.
Der var så meget fart over gruppen, at dommerne knap kunne følge med
Søndag formiddag – efter flere timers våbenrengøring, kunne de fire deltagere fra CIMBRER endelig få udløst spændingen – de blev det bedste hold. Dermed er de inviteret med næste år for at aflevere og ikke mindst forsvarer vandre pokalen.
 
    Våde og snavset og måske lidt trætte - dommerne var imponeret over indsatsen

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224