Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Så er en gruppe næsten nået op på fjeldet

Udfordringer på fjeldet

Hjemmeværnssoldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland udfordres på vinterøvelse sammen med det norske Hjemmeværn i Geiskelid ved Hovden.

23-02-2015
 
Selvom man har stået på ski før, er det en stor udfordring at komme op at stå på de norske gamle, lange og meget brede ski. Torsdag formiddag fik de 18 unge danske deltagere mulighed for at komme op ad lidt stejle stigninger. Det så nemt ud, når den norske instruktør viste det, men sildebenene drillede en del af deltagerne, som måtte ned i sneen adskillige gange.
Fart på skiene
Men, når det går stejlt op, går det også stejlt ned. Adskillige anvendte den korrekte bremseteknik, men enkelte viste alternative måder at standse op på, midt på bakken. Nede på det flade stykke kom der fart på skiene, som alle nu var ved at lære at anvende korrekt.
Efter en god frokost skulle der rejses fem telte.

Joacim, den norske instruktør viste, hvorledes man skulle spænde teltene ud og sætte bambuspinde på godt to meter ned som pløkker. Da de danske deltagere, havde udført første del opgave, fortsatte Joacim step for step, hvad der skulle foretages for at få rejst teltene, gravet kuldegrupper, og sat varmeovn op.
Sidst på eftermiddagen blev liggeunderlag, sovepose og det nødvendige tøj hentet oppe i hytten, hvor man havde sovet den første nat.

De norske deltagere var så småt begyndt at dukke op, og blev fordelt mellem de fem grupper. Danskerne fik udpeget tre gruppefører, Malene Klarborg, Jens Krogh og Lau Sørensen. Deres opgaver er at sørge for, at personellet i gruppen ikke fryser, får mad og drikke, husker at skifte tøj, når det er blevet for vådt af sved og selvfølgelig få gruppen til at samarbejde. 
Der venter nu to en halv dag med masser af spændende oplevelser sammen med de norske hjemmeværnssoldater i teltlejren og senere oppe på fjeldet, hvor lejren skal flyttes op.
 
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224