Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Genboerne på vejen kom med kaffe og muffins til Hjemmeværnsfolk, Politi og beredskabsfolk.

POHVK HIH indsat i forbindelse med kæmpe våbenfund i Birkerød

- af informationsofficer Jan Carlsson

Garvede politifolk var rystede over våbenfund i Birkerød - POHVK Hillerød - Helsingør bevogter stedet - antagelig frem til mandag.

16-08-2015

​Udsigterne til en lang og travl weekend for Politihjemmeværnskompagni Hillerød - Helsingør blev blødt lidt op af venlige naboer der uopfordret kom med kaffe og muffins til alle de involverede parter.

Historien starter fredag aften, hvor politiet er på adressen i anden anledning. Da de kigger ind ad vinduet til huset bliver deres øjne så store som tekopper.

Overalt, hvor de kunne se var der våben. Derfor var det helt naturligt at åbne døren med en str. 45. Inde i huset fandt politiet så mange våben at de  var målløse.

Der blev tilkaldt forstærkning fra blandt andet teknisk afdeling i København og fra Politihjemmeværnet.

Politikompagni Hillerød - Helsingør mødte med 5 personer til at klare bevogtningsopgaven.

Ved sytten tiden lørdag var der endnu ikke fuldt overblik over, hvor mange våben der var samlet ind, men et "skud" lyder på 1000+

Oprydningen og eftersøgningen af flere våben i huset kommer til at foregå hele søndagen og antagelig også en del af mandagen.

Det var ikke kun de omkringboende der havde ros til HIH´s indsats. Også politikommisæren som ledede operationen, udtrykte overfor undertegnede at han var meget glad for samarbejdet med vores folk.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring