Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flot 1. plads til nordsjællandsk patrulje i international konkurrence i Estland.
​​Patruljen på vej mod mål - Foto: Heino Eisner, INFHVKNSJ

Flot 1. plads til nordsjællandsk patrulje i international konkurrence i Estland

En patrulje fra Infanterihjemmeværnskompagni Nordsjælland deltog i begyndelsen af august i den internationale patruljekonkurrence Admiral Pitka Recon Challenge 2017 i Pärnumaa i Estland.

13-08-2017
Admiral Pitka Recon Challenge er en international militær sportskonkurrence for Long Range Reconnaissance Patrol enheder og består af 4-mandspatruljer fra Estland, Litauen, Letland, Danmark, Finland Norge, Sverige, England, USA, Polen, Ungarn og Bosnia-Herzegovina.
 
Patruljerne skal gennemføre en bestemt rute med indlagte opgave checkpoints undervejs og patruljerne skal nå frem +/- 5 minutter før den fastsatte ankomsttid. Herefter skal patruljen løse opgaver i skydning, førstehjælp, feltforhindringsbane, radiokommunikation, overvågning, områderekognoscering, vandpassage, fysiske øvelser og computer opgaver, som alt sammen foregår på fællessproget engelsk.

Først når opgaven på det enkelte checkpoint er gennemført udleveres koordinaterne til det næste checkpoint, der snildt kan ligge 20-30 km væk – dette vel og mærke i fugleflugtslinje.
Terrænet er en blanding af sump og tæt skov, så det er ikke helt ufarligt terræn patruljerne skal bevæge sig i og dette stiller ekstremt stor krav til patruljernes orienteringsevner. Ligeledes påvirkes patruljernes kampkraft af vejret og i år har der været ekstraordinært meget regn under patruljekonkurrencen. Patruljerne jagtes konstant af ivrige militære modstandere og bliver patruljerne først fanget undervejs udløser dette også strafpoint.

Efter at have tilbagelagt 105 km til fods i tæt sumpet skovterræn og fortæret mere end 80.000 kalorier samt gennemført et større antal opgaver undervejs nåede den nordsjællandske patrulje i mål efter godt 3 dage og 5 timers benhårde strabadser.

I år deltog der 28 patruljer, hvoraf 4 patruljer udgik undervejs. Blandt de internationale patruljer opnåede den nordsjællandske patrulje altså en velfortjent 1. plads. Tidligere, i årene 2014 og 2016, har patruljen fra Infanterikompagni Nordsjælland også deltaget, men det er første gang det lykkes at vinde over alle de internationale patruljeteams.

”Den Estiske holdkonkurrence er fysik hård i et ekstremt udfordrende terræn, og selvom de danske hold fra Hjemmeværnet har gjort det rigtig godt igennem tiden, så har der også været år, hvor et dansk hold blev sidst placeret af alle. Det vidner om, at man ikke kommer sovende til det flotte resultat, som det Patruljen fra Nordsjælland har præsteret i Estland i år, og at det bærer frugt at fokusere på de klassiske patruljedyder.” fortæller et patruljemedlem, fra Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, der vandt tilbage i 2004, da patruljekonkurrencen blev afholdt under navnet ERNA RAID.

Forud for patruljens deltagelse i Admiral Pitka Recon Challenge har patruljen gennemført et hårdt og veldisciplineret træningsforløb, der har omfattet fysisk træning, samarbejdsøvelser, uddannelse i de forskellige konkurrencediscipliner, udvælgelse af det rette udstyr herunder uniformer og rygsække, så patruljens medlemmer bliver mindst muligt generet af vægt og vejrpåvirkning.

Flere af patruljens medlemmer deltager også som instruktører på øvelser og patruljekurser blandt andet ved Hjemmeværnsskolen og har i høj grad kunnet anvende deres erfaring herfra i forbindelse med deres forberedelse til patruljekonkurrencen.

Efter patruljens hjemkomst til Danmark er dagligdagen så småt begyndt at indfinde sig igen og den daglige træning og uddannelse er genoptaget hjemme i Infanterihjemmeværnskompagni Nordsjælland.
 
”Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland er stolt af at have patruljeenheder tilknyttet med så højt et fagligt- og fysisk niveau, at de kan måle sig med andre internationale patruljer” siger chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland Major Kenneth Myrup, der nu, i internationale sammenhænge, ser frem til yderligere flotte resultater og også et udvidet internationalt samarbejde for andre af Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjællands enheder.
​​
Admiral Pitka Recon Challenge 2017

Fakta

Admiral Pitka Recon Challenge afholdes hvert år i forskellige landområder i Estland.

Hjemmeværnets PTRDEL skiftes til at sende en patrulje afsted.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224