Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

04 maj ved Hjemmeværnet 2020

​Hjemmeværnssoldat med fane ved mindesten for faldne fra 2. verdenskrig 

04. maj er en vigtig dato for alle.

04 maj 2020 vil - udover at det er 75 året for Danmarks befrielse - også blive husket som året, hvor Corona virus blev en væsentlig del af Danmark.

Danskerne har altid været gode til sammenhold, og netop i svære tider, har sammenholdet vist sig ekstra stærkt.
Det ser vi også tydelig​t under denne Coronakrise.

Sammen, hver for sig, står vi sammen skulder ved skulder, og møder enhver modstand med Danskernes ukuelige livsvilje.

Æret være de mange der mistede livet i krigen.

Mandag d. 4 maj kl. 08:00 blev der hentet fane, hvide hansker og en bus ved Hjemmeværns distriktet i Vejle

 

Dagens opgave var at besøge de mindesmærker der er i distriktet, og her lægge buketter og kranse.

Første stop var Christians kirken i Fredericia hvor Chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland Oberstløjtnant Kim Dalgaard Poulsen og Oversergent Troels H. Andersen, mødtes med Johannes Lund Nielsen. Johannes skulle vise de 2 fra distriktet rundt til de mindesmærker der er i Fredericia.

Efter besøg på Christians Kirken - Sct. Michaelis kirke samt Assistent kirkegården gik turen til mindemærker ved jernbane stationen i Fredericia, hvor 4. maj komiteen havde arrangeret lægning af kranse, alt blev her filmet og kan ses på Fredericia kommunes hjemmeside.

Turen gik herefter til Randbøl kirke hvor vi mødtes med Chef for hjemmeværnskompagni Billund Kaptajn Brian D. Jakobsen, der deltog i kranse lægningen på Randbøl Kirkegård samt på Grinsted kirkegård. På Grinsted Kirkegård var kompagniets fane mødt, og gjorde kranselægningen ekstra flot og højtidelig.

Herefter gik turen til Jelling, hvor der blev lagt krans ved mindestenen for den flybesætning der blev skudt ned d. 9 april 1944,  turen fortsatte til Mattrupvej i Tørring og til Uldum hvor der ligeledes blev lagt kranse på mindesmærker for faldne allierede, der under krigen blev skudt ned med deres fly at den tyske besættelses magt.

Dagen sluttede i Korning ved Horsens hvor der blev lagt krans ved mindesmærket for befrielsen.

En flot dag var slut, men en på alle måder meget anderledes 4. maj uden mange mennesker (på grund af Corona smitte faren) til at fejre og mindes afslutningen på besættelsen af Danmark, lad os håbe, at vi næste år igen kan samles for at mindes de der kæmpede for vores fred i frihed. 

​IOF PL Bjarne Andresen

 


 

 

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg
Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring