Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Certificeringsøvelse på Esbjerg havn

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjyllands afholdt Certificeringsøvelse på Esbjerg havn, med over 90 deltager.

22-09-2018


​Over 90 Hjemmeværns soldater fra Esbjerg City, infanterikompagniet med støtte fra Kongeåen, Varde og Tønder Var indsat på Esbjerg havn hvor de bevogtede Blue Water shipping området. Der var afsøgning, adgangskontrolposter, patruljering på selve området og KSN-tjeneste. Der var i løbet af dagen forskellige indspil. Blandt indspillende var der 2 personer der havde gemt sig med våben i området, det lykkes den ene af hundepatruljerne at finde de 2 personer. Alle bidrog med stor seriøsitet og en fleksibel tilgang til opgaveløsningen. Da øvelse var over blev der udleveret ærmemærket til dem der er blevet certificeret - det beviser at man er blevet certificeret til Beredskabsstyrken de næste to år.



Når man brænder for hjemmeværnet,

Og har baglandet i orden der hjemme.


Under Certificeringsøvelsen på Esbjerg havn lørdag, mødte vi Kasper fra Hjemmeværnskompagni Kongeåen, som man må sige brænder for det at være i Hjemmeværnet, for selv om han torsdag nat var blevet far til en lille dreng, og fødslen var forløbet godt, kom de hjem fra sygehuset fredag morgen, Kasper fortæller at det at få en søn er noget af det største han har ​oplevet i sit liv, men alligevel kriblede det så meget i fingrene for at komme på øvelse sammen med sine Hjemmeværns kammerater, at han fik lov der hjemme fra til at tage afsted til kompagniet fredag aften for at klargøre til øvelsen lørdag morgen, bagefter var han lige hjemme og sove, inden han igen fik lov til at tage turen til Esbjerg havn for selv at deltage i øvelsen. Men da vi snakkede med Kasper måtte han indrømme at nu glæde han sig også til at komme hjem til den lille nyfødt igen.



Se flere billeder HER


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring