Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

2015: Bevogtningsopgave i Kuwait

Niels, Brian, Bokk og Steen på basen i Kuwait. Bokk, der er fra Flyvevåbnet, er fjerde mand i bevogtningsteamet.​

Midt på året har tre medlemmer af Flyverhjemmeværnet bidraget til bevogtning af det danske F16-bidrag i Kuwait.

Tre medlemmer af Flyverhjemmeværnet bidrog i 2015 med bevogtning af det danske F16-bidrag i Kuwait som led indsatsen mod ISIL.

I Kuwait var kerneopgaven bevogtning af operationsområdet ved F16-flyene, men der indgik langt flere opgaver. Det gælder f.eks. vagttjeneste og opgaver som chauffør og sikring på kørselsopgaver uden for lejren.

Her kan du læse en af de udsendtes beretning fra en hverdag i missionen:


”En arbejdsdag hernede ligner til forveksling en arbejdsdag som bevogtningsassistent på en flyvestation, hvor opgaverne dels er bevogtning af områdets installationer, og dels er en servicefunktion for tjenestestedets gæster og ansatte.

Vagten er bemandet 24/7, hvilket betyder, at bevogtningens personel har skiftende arbejdstider hen over døgnet og skal være meget fleksible med hensyn til at kunne tage et par timer ekstra, når der skal afgives en kollega til andre opgaver.

Dagens primære funktion er bemanding af vagtens skranke, hvorfra meget af den daglige koordinering bliver samlet. Ud over den sikkerhedsmæssige opgave er vagtens skranke nemlig også reception for ankommende gæster, udvekslingssted for ting til afhentning, styring af nøgler, udlån af cykler, brygning af kaffe og mange andre af de daglige småopgaver på et tjenestested, som får hverdagen til at glide.

Ved siden af servicefunktionen har bevogtningen også rollen som Security Force og dermed ansvaret for bevogtning af den indre danske lejrs bygninger og det militære udstyr, som er nødvendigt for at afvikle en mission. En del af materiellet kræver kontinuerlig bevogtning, hvorfor vagten er døgnbemandet.

- Niels

Læs mere om opgave i Kuwait her.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring