Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Fra Generalstok til Grønland

​Kommandør Anders Friis til udsendelsesparaden for OIR hold 5 på Høvelte Kaserne i januar. Her taler han med premierløjtnant Rasmus Franck, der skal af sted som instruktør.

Når kommandør Anders Friis i dag lukker døren til Generalstok, er det for at begynde et nyt kapitel nordpå efter tre år som chef for CSI. Den 1. februar 2017 tiltræder han som vicechef i Arktisk Kommando. Døren til Generalstok bliver dog ikke lukket helt.

Af kommunikationsrådgiver Jeanette Serritzlev, Center for Stabiliseringsindsatser

”Det har været en spændende rejse,” sagde Anders Friis i sin tale til medarbejderstaben ved dagens afskedsarrangement. Kommandør Anders Friis tiltrådte den 1. april 2014 i det, der dengang hed Hjemmeværnets Kapacitetsopbygningscenter. Det er dog ikke kun navnet, der har skiftet. Det samme har opgaveporteføljen og organisationen.

”Da jeg tiltrådte, var vi en lille, eksklusiv skare på syv mand. Siden har KAPC – nu CSI – udvidet både i antal af medarbejdere og opgaver. Ved etableringen af CSI blev Samtænkningssektionen en del af vores organisation og kom ikke kun med nye opgaver, men bidrog også med andre vinkler på tingene. Det samme gælder Delstrategi 9. Implementeringssekretariatet blev en organisatorisk del, men hele DS9-projektet er en integreret del af CSI i opgaver og tænkning.”

Men arbejdet gør ikke sig selv: ”Resultaterne er øget i årenes løb, hvilket er alle medarbejderes fortjeneste. Medarbejderne har udvist et enormt sammenhold og fællesskab og har løftet i flok,” sagde kommandøren. ”Det kan jeg kun beundre og være stolt af.”

Jobbet i Arktisk Kommando byder på nye udfordringer i en organisation, der også er under udvikling. De ca. 85 medarbejdere i Arktisk Kommando er ud over hovedkvarteret i Nuuk fordelt på det øvrige Grønland, Færøerne og Danmark.

Når døren til CSI stadig står det på klem, er det, fordi Anders Friis fortsat vil være tilknyttet DS9-arbejdet.

   ​Læs mere om Arktisk Kommando her

   ako.JPG

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring