Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ny stabschef på plads i Georgien

TBILISI: Med en baggrund som linjeofficer og mangeårig leder i både det private og offentlige kombinerer Michael Lund netop militære og civile kompetencer i jobbet som stabschef ved Joint Training and Evaluation Centre.

15-02-2016

Af kommunikationsrådgiver Jeanette Serritzlev, Center for Stabiliseringsindsatser. Foto: Privat.

Han er afgået linjeofficer og mange års erfaring som leder i den private sektor. De sidste par år har Michael Lund ved siden af gjort tjeneste som reserveofficer ved I Lokalforsvarsafsnit i Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland. Nu er tjenestestedet ændret til Tbilisi, hvor han er nytiltrådt stabschef ved Joint Training and Evaluation Centre (JTEC).

Danmark har bemandet posten siden sommer. Michael skal besætte stillingen det næste halve år, og selv om det hele stadig er nyt, føler han sig vel modtaget og er meget positiv over for det, der har mødt ham: ”Det er fantastisk at opleve den stærke vilje til at nå målet hernede,” siger Michael. ”De er allerede kommet langt, og jeg må sige, at ”Local ownership” af opgaven er meget større, end jeg umiddelbart havde forventet, før jeg tog af sted.”

For Michael har det også været en oplevelse at mærke, hvor stor JTEC’s popularitet er. ”Selv det civile rengøringspersonale på basen hilser os nu med honnør,” fortæller han.

Kombinerede kompetencer
Michael er tidligere linjeofficer ved Jyske Dragonregiment og har siden 2003 arbejdet i forskellige chefstillinger i både det private og offentlige. Igennem årene i det civile, og senest som afdelingschef hos ATP, har han arbejdet med udvikling af og i komplekse organisationer. Netop den type erfaring og kompetencer er specielt efterspurgt i forhold til opgaver som denne.

”Det er for mig en enormt spændende og udfordrende opgave at skulle fungere som stabschef for den multinationale NATO-stab og samtidigt være rådgiver for de knap 400 georgiske kolleger,” fortæller Michael. ”Jeg skal i den kommende tid trække på både militære og civile kompetencer for sammen med teamet at sikre, at vi fortsætter det gode arbejde og fører JTEC endnu længere.”


Om Joint Training and Evaluation Centre (JTEC)
Center for Stabiliseringsindsatser under Hjemmeværnskommandoen har siden sommeren 2015 haft til opgave at bemande stillingen som stabschef for Joint Training and Evaluation Centre, som er en nyetableret træningskapacitet i Georgien. JTEC skal støtte uddannelse, øvelser og certificering af enheder op til bataljonsniveau og blev etableret som en del af den såkaldte NATO-Georgien-pakke.

NATO-Georgien-pakken er betegnelsen for en række støtteaktiviteter, der blev besluttet på NATO-topmødet i Wales i september 2014. Initiativet skal hjælpe Georgien med at reformere, modernisere og styrke landets forsvar.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring