Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Bo Nymann

”Jeg har altid været dybt imponeret over frivilligheden”


1. november indtog Søren Espersen posten som ny kommitteret for Hjemmeværnet. Han ser frem til at komme ud og møde de frivillige.

27-12-2017

Af Thilde Lejre

Hvordan har du det med at være blevet kommitteret for Hjemmeværnet?
”Jeg er meget glad og stolt over at være blevet kommitteret for Hjemmeværnet. Det er et ærefuldt embede med stolte traditioner tilbage til 1949. Det er vigtigt for mig at slå fast, at jeg ikke er i embedet som kommitteret for at være partipolitisk. Jeg fremfører udelukkende Hjemmeværnsledelsens synspunkter sammen med chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.”

Hvad betyder Hjemmeværnet for dig?
”Jeg har ikke selv været medlem af Hjemmeværnet. Selv om jeg overvejede det, efter jeg var færdig med min værnepligt i Søværnet, så blev det ved tanken. Men jeg er medlem af Forsvarsudvalget i Folketinget, og i den forbindelse har jeg besøgt flere af Hjemmeværnets enheder, og jeg har altid været dybt imponeret over frivilligheden og den store entusiasme, som kendetegner Hjemmeværnet.”

Læs også: Søren Espersen rundt i Hjemmeværnet

Hvad glæder du dig mest til som kommitteret?
”Jeg ser mest frem til at komme ud og besøge de frivillige og overvære deres øvelser og træning. Og så glæder jeg mig til at være med til at udvikle den del, som jeg har ansvaret for – nemlig kommunikationen – som er virkelig vigtig i en organisation som Hjemmeværnet.”

Hvad vil du have fokus på?
”Hjemmeværnsledelsens opgaver er at sørge for, at rammerne omkring Hjemmeværnet er i orden. Sammen med chefen for Hjemmeværnet vil jeg – med respekt for det etablerede naturligvis – kigge på, om nogle af de praktiske ting kan gøres smartere, og om nogle områder kan digitaliseres. Det handler også om at aflaste de frivillige, så de kan bruge deres tid på at løse opgaver for Forsvaret og samfundet.”

Læs også: Velkommen til ny kommitteret​

Hvilke mærkesager har du?
”Jeg mener, at Hjemmeværnet skal styrkes og have de nødvendige ressourcer, og så er det vigtigt, at vi får flere i den aktive styrke. Her skal vi turde gå mere målrettet efter de unge mennesker. Desuden skal vi i højere grad få de værnepligtige til at fortsætte i Hjemmeværnet efter deres værnepligt er slut. Det er vigtigt for mig at slå fast, at Hjemmeværnet er en militær organisation, og derfor er det militære altafgørende. Hjemmeværnet skal i højere grad indgå i totalforsvarsstyrken, og vi skal holde fast i, at opgaven for Hjemmeværnet er at forsvare landet, og at støtten til Forsvaret og politiet er kerneopgaverne. Desuden synes jeg, det er vigtigt, at Hjemmeværnet fortsat er med på internationale missioner. Jeg har oplevet Hjemmeværnet i Irak og Afghanistan, og de gør det super godt. Hjemmeværnssoldaterne kommer styrket tilbage fra de missioner, og samtidig stiger Hjemmeværnet i agtelse blandt befolkningen.”

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224