Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​"Det er super vigtigt at få skabt følelsen af fælles ejerskab," understreger eskadrillechef Rico A. Hansen, der er frivillig chef for Eskadrille 230 Midt- og Vestsjælland. Foto: Lærke Raunsø Weensgaard Madsen

 Eskadrillen tilhører alle

Eskadrillechef kaptajn Rico A. Hansen har brugt mange kræfter på, at alle medlemmer i eskadrillen tager ejerskab, så eskadrillen fremstår som en professionel enhed.

26-04-2022


Af  Charlotte Baun Senholt

​Det lå ikke i kortene, at 47-årige Rico A. Hansen skulle blive chef for Flyverhjemmeværnets midt- og vestsjællandske eskadrille 230, som holder til i Sorø. 

Men sådan blev det, da arvefølgeren til posten gik hen og blev syg. Så blev Rico kørt i stilling til chefjobbet. Og det er han glad for i dag, hvor han i nu syv år har stået i spidsen for eskadrillen, som tæller 52 aktive medlemmer og med hans egne ord ”har masser af skarpe opgaver” for Flyvevåbnet.

”Jeg har jo en stor forkærlighed for at gøre en forskel i uniform,” fortæller Rico A. Hansen, der er tidligere professionel soldat og har været udsendt til Afghanistan fra 2007-2008. Han har desuden en lang hjemmeværnskarriere bag sig.

”Men det er også vigtigt at have sit bagland i orden, når du går ind til denne ledelsesopgave, som jeg synes kræver en ualmindelig god vilje, tålmodighed og masser af gåpåmod,” understreger Rico A. Hansen.



Alle skal tage ejerskab 
​Rico har investeret tid på at få sammentømret en stærk eskadrilleledelse, så han i dag ikke står alene med ansvaret for alle opgaverne – før stod der nærmest Rico på alle opgaverne, men med det nye ledelsesteam har han fået mere ro på. 

Han har også brugt rigtig mange kræfter på at forklare sine folk, at det altså ikke er ”hans eskadrille”, men at den er ”deres eskadrille”, så de alle tager ejerskab for eskadrillens ve og vel. 

”Det er super vigtigt at få skabt følelsen af fælles ejerskab og ansvar for eskadrillen blandt alle medlemmerne, så vi samlet set fremstår som en professionel enhed - vi bidrager jo alle til at skabe eskadrillen og løfte opgaverne. At få det med ejerskabet til at spille har også motiveret mig selv meget i chefjobbet,” understreger Rico A. Hansen.

Tålmodighed er en dyd
Hans tålmodighed som chef bliver dog ind i mellem sat på prøve, fordi ting tager længere tid, end man lige går og forestiller sig. Og det går begge veje. Som chef kan han ikke bare hokus pokus ændre på alting – omvendt kan hans folk heller ikke forvente, at eksempelvis nyt materiel kommer flyvende i en fart. 



”Af natur er jeg ikke en tålmodig sjæl – det har jeg måttet lære mig hen ad vejen, for det er nødvendigt som chef i en frivillig organisation. Du er også nødt til at være rummelig, fordi du skal tackle folk med vidt forskellig baggrund og mentalitet,” siger han.

Direkte adspurgt om han også kan bruge nogle af sine ledelseskompetencer og erfaringer fra Hjemmeværnet i sit civile job som portør på et sygehus, så svarer Rico straks ja. 

”Vi arbejder i teams på sygehuset – det har jeg jo også erfaringer i fra mit frivillige chefvirke, som på mange måder er med til at udvikle dig som menneske. Det kan du også bruge andre steder,” siger Rico A. Hansen.

FAKTA:
Eskadrillechef kaptajn Rico A. Hansen er chef for Hjemmeværnseskadrille 230 Midt- og Vestsjælland
Rico er 47 år og har knap 30 års erfaring fra Hjemmeværnet
Civilt arbejder Rico A. Hansen som portør på et sygehus. Han har desuden en fortid som professionel soldat


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring