Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Niels Peter Larsen er i super form og er særdeles aktiv i Flyverhjemmeværnets Eskadrille 266 Aalborg. Her er han i gang med at bortskaffe patroner på en skyde​træningsøvelse for Flyvevåbnet. Foto: Lærke Weensgaard  

Alder er ingen hindring for Niels Peter

Selv om fødselsattesten siger senior, så er Niels Peter Larsen fra Nordjylland fit for fight og klarer uden problemer de fysiske krav til Hjemmeværnets Security Force-soldater på lige fod med de unge.

12-07-2022

​​

Af Charlotte Baun Senholt

Niels Peter Larsen ligger ikke på den lade side. Det har han sådan set aldrig gjort. Livet igennem har han holdt sig i god form og har været aktiv fra morgen til aften. Det er han også nu, hvor han er en del af fællesskabet i den travle Eskadrille 266 Aalborg.

Selv om han har rundet syv årtier, så er Niels Peter frisk som en havørn og lige så adræt og sej som de unge soldater i eskadrillen. Det beviste han for nylig, da han som alderspræsident uden problemer honorerede de nye fysiske krav, som fremover stilles til soldater, der ønsker at blive optaget i en af Flyverhjemmeværnets Security Force-delinger. 

Læs om de fysiske krav til SECFOR i den seneste udgave af Magasinet Hjemmeværnet
​ 
Tog testen på 58 minutter 
Under testen i Finderup Lade ved Viborg skulle soldaterne blandt andet gå to kilometer i uniform og med TYR-vest, våben og fyldt vandflaske og desuden løbe en kilometer også med uniform og støvler. Det var ingen større udfordring for Niels Peter, som ikke var et sekund i tvivl om, at han selvfølgelig kunne klare strabadserne. 

Og det gjorde han. Til med hele 12 minutter hurtigere end de tilladte 70 minutter til stor forbløffelse for hans væsentligt yngre soldaterkammerater i Security Force-delingen, der var meget imponerede over, hvor sej han er. Den havde de ikke lige set komme.

”Jeg ville gerne vise dem, at de krav, de kunne jeg da sagtens klare,” fortæller Niels Peter beskedent. Han er faktisk geværskytte i eskadrillens Security Force-deling og har nu dokumenteret, at han også kan løse fremtidige Security Force-opgaver, når kravene bliver en realitet til næste år.

Så han er godt tilfreds med de nye krav til Security Force-soldaterne. ”Nogle af vores soldateropgaver, de kræver altså en god kondition,” siger Niels Peter.

Daglige rendeture
Men hvordan holder man sig så frisk og aktiv i hans alder? 

”Jeg cykler jævnligt og holder mig i gang fra morgenstunden af på mine daglige rendeture i lokalområdet,” fortæller Niels Peter, der stort set har bevaret sin ungdoms kampvægt. Så det med at sidde lang tid bag en computer, det er ikke lige Niels Peters kop te. 



Niels Peter var selvfølgelig også med på Danish Air Show 2022 i juni, hvor han hjalp de mange bilister på plads. Foto: Jens Thybo

Niels Peter fik først tid til at dyrke det frivillige soldaterliv for syv år siden, fordi hans tidligere arbejde i et entreprenørfirma simpelthen slugte al hans tid. Men nu hører han til blandt eskadrillens mest stabile kræfter, der altid møder op, når chefen kalder på ham, og han har i år allerede lagt mere end 600 frivillige timer til gavn for Forsvaret og samfundet. 

Læs og se mere om Flyverhjemmeværnet

”Jeg nyder mine opgaver og synes vældig godt om at være aktiv i eskadrillen. Ud over uddannelse og opleve​​lser har jeg også fået mange nye venskaber. Det er bare dejligt,” siger Niels Peter.


 
Da Flyvevåbnets Helicopter Wing skulle gennemføre skydetræning fem dage i streg, ​​var Niels Peter også klar til at støtte. Foto: Lærke Weensgaard 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring