Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkivfoto: Kasper Kamuk.

Marinehjemmeværnets 30. uddannelsesuge går i gang i dag

For 30. gang bliver alle sejl sat til på Marinehjemmeværnets Uddannelsesuge på Slipshavn i Nyborg, der skydes i gang i dag og har 21 fortrinsvis maritime kurser på programmet.

05-07-2024

​​

​Der bliver gang i uddannelsesaktiviteterne på Marinehjemmeværnets populære Uddannelsesuge på Slipshavn, som vanen tro er planlagt af frivillige marinere med tovholder Ricky Martin Elgaard, næstkommanderende i flotille 125 MFP, i spidsen. Uddannelsesugen er spækket med 21 fortrinsvis maritime kurser, men der er også blevet plads til blandt andet et instruktørkursus og kurser i at håndtere og transportere ​farligt gods.

Uddannelsesugen starter blidt op i dag med første kursus-start, og så går det ellers løs fra i morgen. 212 frivillige marinere har sagt ja tak til at bruge deres sommerferie på at booste deres maritime kompetencer på Uddannelsesugen til gavn for deres indsats hjemme i flotillerne.

Ligesom på Hjemmeværnets øvrige Sommerskoler har familiemedlemmer til kursisterne også mulighed for at deltage på Uddannelsesugen, og der plejer at være en rigtig god stemning på den forblæste marinestation. 

Amerikanske gæster 
Derudover besøger fire amerikanske soldater fra US Navy Uddannelsesugen som et led i et udvekslingsophold. De er i Danmark for blandt andet også at suge viden til sig om Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enheder, som de seneste år har haft susende travlt med at udføre vigtig havnebevogtning på de såkaldte Host Nation Support-opgaver. Senest i Kalundborg havn, hvor amerikanske enheder har været på transit. 

”Vi er glade for, at vores Uddannelsesuge også formår at række ud til internationale gæster, som på nært hold kan opleve vores mange uddannelsesaktiviteter,” siger uddannelsesofficer, kaptajnløjtnant Steffen Tauno Lindholm Kristensson fra Hjemmeværnsskolens Marinehjemmeværnssektion.

Når Uddannelsesugen lukker ned på Slipshavn, er det Flyverhjemmeværnets tur til at gennemføre deres Summercamp i Uge 29.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring