Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Simon Welander har brugt ferien på at udvikle nye kompetencer på Marinehjemmeværnets Uddannelsesuge.. Foto: Hasna Eggers

Simon bruger sommerskole til at fremme karrieren

26-årige Simon Welander har fart på karrieren både i Marinehjemmeværnet og civilt. Derfor bruger han gerne ferien på at udvikle sine kompetencer.

15-07-2022

​​​​


Af Charlotte Baun Senholt

 
Simon Welander har en drøm om en dag at stå på broen på et af Marinehjemmeværnets stålgrå skibe som ansvarlig fartøjsfører og sætte kursen. Så han tager gerne al den uddannelse i Hjemmeværnet, han har tid til for at forfølge sine mål. 

Derfor er han også blandt de 116 kursister på Marinehjemmeværnets Uddannelsesuge i Slipshavn ved Nyborg, som kører i denne uge med ti udbudte kurser på programmet.

Den 26-årige logistikspecialist 2 fra Flotille 124 Aarhus har taget ferie for at gennemføre det populære Instruktørkursus, så han bagefter kan undervise andre hjemmeværnssoldater og desuden kan bruge kurset som et springbræt til at videreuddanne sig til førstehjælpsinstruktør og støtte sin stab. Det giver ham endnu flere strenge at slå på i det marineblå værn, hvor han også er i gang med navigatøruddannelsen. 

For Simon lægger ikke skjul på, at han har ambitioner. Det gælder både i Hjemmeværnet og civilt, hvor han sin unge alder til trods allerede er udnævnt til butikschef i Aldi med 11 ansatte under sig.

”Instruktørkurset er med til at udvikle mig personligt, samtidig med at jeg får nogle brugbare kompetencer og værktøjer, som jeg aktivt kan bruge i min karriere i Hjemmeværnet og som leder i det civile. Så det er en win-win situation for mig,” siger Simon, der også roser Hjemmeværnets kompetente lederuddannelser. 

"De kan altså noget, " siger Simon. 

Marinehjemmeværnet er et frirum
På Uddannelsesugen er Simon også glad for mulighederne for at være sammen med andre marinere og dyrke netværket og sociale aktiviteter efter kl. 17. 
 
I det hele taget er Marinehjemmeværnet en livsstil for ham, og han lægger gerne mellem 1.000-1.400 timer årligt i det sejlende fællesskab. Om bare nogle uger skal han på et længere udenlands​​​togt til Litauen. 

”Marinehjemmeværnet – det er mit frirum – her kan jeg koble af fra mit arbejde, så det nyder jeg meget,” siger Simon.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring