Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Sofie er glad for Sommerskolen i Nymindegab, hvor hun har nydt at være sammen med andre hjemmeværnsvenner fra hele landet.   

Sofie er fan af sommerskolen i Nymindegab

Sommerskolen i Nymindegab kan noget helt særligt, mener Sofie Løvind Årsten, der netop er vendt hjem efter en uge på skolebænken.

11-07-2022


​​​
Af Charlotte Baun Senholt
Foto: Hasna Eggers

Sommer, sol og strand rimer ikke ligefrem på svedige skoletimer og indhentning af ny viden i uniform. Ikke desto mindre er det helt almindeligt for mange hjemmeværnssoldater at bruge ferietiden på at dygtiggøre sig. For vores sommerskoler kan noget helt særligt.  

Det mener den 32-årige Sofie Løvind Årsten, der er hundefører i Eskadrille 223 Værløse. Hun er netop vendt hjem fra et berigende ophold i Nymindegab ved Vestehavet. Sammen med 180 andre kursister har hun brugt sommerugen på at blive klogere på et af skolens 12 kurser og på at sige hej og være sammen med nye og gamle venner. Kursisterne fik også lejlighed til at hilse på både kommitteret Søren Gade og chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, der kom på besøg.  

Se flere opslag på Hjemmeværnsskolens Facebook

Mødes på tværs af landet
Sofie er mægtig glad for sommerskoletilbuddet - også selv om der i år var færre kursister og færre kurser at vælge imellem. 

"Sommerskolen i Nymindegab er et fantastisk sted, der kan noget helt særligt i forhold til de mange andre øvelser og uddannelser, du kan komme på i Hjemmeværnet. Vi mødes jo på tværs af hele landet, så vi får også tid til at dyrke netværket og skabe nye kontakter. Jeg har for eksempel lavet en aftale med en næstkommanderende fra Marinehjemmeværnet og talt om, at vi sammen skal stable noget øvelse på benene. Og så er der jo også plads til din familie og vores hunde. Så jeg er stor fan af Sommerskolen og det sociale liv, man også er en del af,” siger Sofie.
 
Instruktørkursus på engelsk
Som den store fan hun er, har Sofie mange gange før været af sted på Sommerskolen. Tidligere plejede hun som hundefører at vælge de populære hundekurser, men ikke denne gang, da det udbudte basiskursus for hundeførere ikke var relevant for hende.   

”Jeg tog chancen og valgte i stedet et instruktørkursus, der foregik på engelsk med amerikanske instruktører fra National Guard i South Dakota i USA. Jeg er nemlig meget optaget af uddannelse og læring, som jeg netop har taget en master i på RUC. Så det har været spændende at se, hvordan andre griber læringen an,” fortæller Sofie.

Hun håber, at der til næste år bliver en lidt større bredde i kursusudbuddet – der må gerne være flere kurser med fokus på det militære håndværk, foreslår hun. 

”Altså jeg er ret vild med Sommerskolen og kan varmt anbefale andre at tage til Nymindegab. Men vi har godt kunnet mærke, at der har været færre herovre. Kursusudbuddet denne gang har primært været fokuseret på ledelse, planlægning og instruktørhvervet – hvis der også var flere kurser med fokus på de militære soldaterfærdigheder, så ville det også tiltrække nogle andre kursister, som vi har savnet,” siger Sofie, der nu er tilbage på jobbet som sygeplejerske og klinisk sygeplejespecialist.

I denne uge er der Uddannelsesuge på Slipshavn primært for marinere, mens Flyverhjemmeværnet gennemfører deres Summercamp i Uge 29. Hjemmeværnets musikere sætter punktum for sommerskolerne i august.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring