Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Omkring 150 hjemmeværnssoldater har en aktiv rolle på Brave Lion, som er Hærens største militærøvelse i år. Foto: Jac​ob Kongsmar

Frivillige soldater har indtaget Jylland i stor militærøvelse

Kampe, indspil, bevogtning og silende regn. Det er nogle af ingredienserne på årets største hærøvelse, Brave Lion, hvor Hjemmeværnet har omkring 150 frivillige soldater med.

28-09-2022

​​

Af Jacob Kongsmar og Charlotte Baun Senholt

Udenlandske tropper har indsat faldskærmssoldater i dele af Jylland. De har taget Danmark på sengen, som nu skal igangsætte et angreb i Jylland mod fjenden, før de når resten af landet. 

Det er scenariet på Hærens store brigadeøvelse, Brave Lion, der foregår i øvelsesterrænet omkring Oksbøl i Vestjylland med deltagelse af knap 2.200 danske soldater og et litauisk kompagni. 


Vigtig rolle
Hjemmeværnets omkring 150 soldater har en vigtig rolle under øvelsen:
 
Vi er med til at holde fjenden tilbage. Vi er også med til at stoppe kampvogne i at rykke frem og observere i skjul. Samtidig bevogter vi vigtige områder for Hæren og agerer fjende. Og for første gang bevogter vi også Hærens forsyninger, en opgave, som vi har trænet til i mange år. 



Hjemmeværnets soldater er også med til at stoppe kampvogne i at rykke frem. Foto: Jacob Kongsmar 

Det primære formål med øvelsen er at træne og certificere de soldater, som skal udgøre det næste hold i Letland, hvor Danmark har udsendt en kampbataljon på cirka 800 mand.

Se flere billeder fra Hjemmeværnets deltagelse på Brave Lion på vores Facebook​​​

​Hjemmeværnet skal være med til at beskytte Danmark
De opgaver, som Hjemmeværnet er med til at løse på øvelsen kan blive aktuelle, hvis der opstår en kritisk situation i Danmark, lyder vurderingen fra forsvarsekspert og lektor ved Forsvarsakademiet, Peter Viggo Jakobsen. Sker det, vil vi skulle hjælpe Hæren på dansk jord.

”Hæren har ikke længere de samme kapaciteter til at beskytte mål som under den kolde krig. Så i tilfælde af en kritisk situation vil der blive et større træk på Hjemmeværnets militære kapaciteter,” lyder vurderingen fra Peter Viggo Jakobsen.

FAKTA om Brave Lion:

Brave Lion er Hærens største øvelse med deltagelse af cirka 2.200 soldater. Den startede 19. september og slutter på fredag. Formålet er at certificere Hærens hold, der skal til Letland

Hjemmeværnet har været med på øvelsen siden den ​​25. september med cirka 150 frivillige soldater. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring