Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Her ses fører Henrik Hansen med Axel efter sejren. Foto: Landsdelsregion Vest

Pointrekord ved DM

I denne weekend var Hevring skydeterræn på Norddjurs fyldt af hjemmeværnssoldater med deres firbenede venner. 21 af Hjemmeværnets bedste hunde deltog i DM, og her imponerede særligt en fører og hund.

19-09-2017

Af Landsdelsregion Vest

Der blev dystet i våbenbetjening, skydning, skoledressur, rondering, felt og patrulje med fælder og snubletråd – discipliner, der også indgår i hundenes daglige træning. Og her klarede makkerparret Axel og hans fører Henrik Hansen fra Hjemmeværnskompagni Rønne-Nexø sig imponerende godt.
 
"Axel og Henrik Hansen fik hele 219 point ud af 242 mulige og blev dermed Danmarks bedste i højeste klasse A. Det er i øvrigt første gang nogensinde, at der er givet så mange point", fortæller Hanne M.K. Hueg, informationsofficer i Det bornholmske Hjemmeværn.
 
Bevogtningshunde
Ole Rudolf Larsen, der er koordinerende hundeinstruktør i Landsdelsregion Vest, forklarer at
Hjemmeværnets hunde primært er bevogtningshunde, der bruges både til indsættelser og ved øvelser.
 
"I princippet er der ikke forskel på det, Forsvarets hunde og vores hunde kan præstere. Siden 2012 har det program, som hundene skal igennem for at blive mønstret, været identisk med det program, Forsvarets hunde skal igennem", fortæller Ole Rudfolf Larsen.
 
I alt er der ca. 900 stillinger som hundefører i Hjemmeværnet, men kun ca. 200 af dem er besat.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224