Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldater fra Hærhjemmeværnet træner jævnligt deres militære færdigheder på øvelser, så de er rustet og klar til at støtte Forsvaret med bevogtningsopgaver. Foto: Christian Sundsdal​​

3 ud af 4 danskere har tillid til Hjemmeværnet

Hjemmeværnet løfter samfundsrelevante opgaver og skaber sikkerhed og tryghed i Danmark gennem støtte til Forsvaret, Politiet og Beredskabet, mener en stor andel af danskerne. 

07-02-2018

3 ud af 4 danskere har tillid til, at Hjemmeværnet kan løse sine opgaver. Det viser den årlige undersøgelse af danskernes holdninger til Hjemmeværnet, som Danmarks Statistik udfører på vegne af Hjemmeværnet. Undersøgelsen viser desuden, at 9 ud af 10 danskere mener, at Hjemmeværnets frivillige løser samfundsrelevante opgaver, mens 8 ud af 10 tilkendegiver, at Hjemmeværnet er med til at skabe sikkerhed og tryghed i Danmark.

Hjemmeværnets kommitterede, Søren Espersen, glæder sig over, at så mange danskere har tillid til Hjemmeværnet:

”Det er positivt, at så mange danskere sætter pris på det enorme stykke arbejde, vores frivillige leverer år efter år. Igen i 2017 har vi haft et godt samarbejde med Forsvaret, Politiet og Beredskabet, og vores indsats bl.a. i forbindelse med bandekonflikten, oversvømmelser, eftersøgninger og som støtte ved de danske grænser har i den grad synliggjort Hjemmeværnets indsats og kompetencer overfor den danske befolkning.  Man bør som frivillig og ansat i Hjemmeværnet være stolt, når danskerne tilkendegiver, at Hjemmeværnet er med til at skabe sikkerhed og tryghed i Danmark,” siger Søren Espersen.

Vigtig støtte til Danmark

Danskerne er både positive over for Hjemmeværnets støtte til Forsvaret og Politiet. 86 procent af danskerne mener, at Hjemmeværnets opgaver for Forsvaret er vigtige, og især Marinehjemmeværnets støtte til Søværnet er topscorer hos danskerne, hvor mere end 9 ud af 10 mener, at den opgave er vigtig.

Når det handler om Hjemmeværnets støtte til Politiet, nikker 84 procent af danskerne ja til, at støtten er vigtig. 9 ud af 10 danskere peger på, at Hjemmeværnets opgaver ved katastrofer og ulykker er vigtige, mens 92 procent mener, at opgaver ved naturkatastrofer og terrorangreb er vigtige. 

”Hjemmeværnet yder årligt omkring 2,6 mio. frivillige timer til indsættelser, uddannelse og øvelser til gavn for samfundet. Også i 2017 har vi støttet vores samarbejdspartnere med hovedvægt på Forsvaret – både til lands, til vands og i luften, og det vil vi fortsætte med, så længe der er brug for os. Takket være vores frivilliges kæmpe indsats bliver Hjemmeværnets position som vigtig samarbejdspartner for Forsvaret, Politiet og Beredskabet gang på gang slået fast. Det kan vi bl.a. se i det nye forsvarsforlig, hvor vi får nye og vigtige opgaver bl.a. som værtsnationsstøtte,” siger generalmajor Jens Garly, som er chef for Hjemmeværnet.

Danskerne bakker også op om støtten til Beredskabet, som mere end 9 ud af 10 finder vigtig. Tilliden til, at Hjemmeværnet er i stand til at løfte de samfundsrelevante opgaver, har været stigende siden holdningsundersøgelserne begyndte i 2008. Blandt befolkningen er der enighed om, at Hjemmeværnets støtte til Forsvaret, Politiet og Beredskabet er blevet mere relevant over de seneste år.

Du kan læse hele undersøgelsen af danskernes holdninger til Hjemmeværnet her​.

For yderligere information kontakt Hjemmeværnets pressevagt på tlf. 24 84 25 04 eller mail hjk-ktp-presse@mil.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224