Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, (th) i samtale med en gruppefører under øvelse Brave Lion. Foto: Hjemmeværnskommandoen

Årets største militærøvelse

I sidste uge deltog op mod 100 hjemmeværnssoldater i øvelse Brave Lion. Her støttede Flyverhjemmeværnet med bevogtning, mens Landsdelsregion Vest leverede et militært modspil i øvelsen, der talte mere end 2000 soldater.

27-11-2017

Af Christine Dahl

Certificering af 1. Brigades soldater, der skal udsendes i 2018. Det var fra et dansk synspunkt formålet med den kæmpestore øvelse i Oksbøl i Vestjylland, der strakte sig fra d. 19. til d. 24. november, og hvor soldater fra Danmark, USA, England og Litauen deltog.

Fra årsskiftet skal Danmark nemlig stille med to forskellige styrke-bidrag til NATO: Gardehusarerne udsendes til Estland, hvor de skal indgå i missionen Enhanced Forward Presence, mens kampsoldater fra Jydske Dragonregiment i hele 2018 skal indgå i beredskabsenhederne Initial Follow on Forces Group samt Joint Expeditionary Force.

1. Brigade hædrer HJV-soldater
En af Hjemmeværnets kerneopgaver er at støtte Forsvaret, og ved denne øvelse kunne hjemmeværnsdistrikterne i Landsdelsregion Vest stille med soldater til tre sammensatte enheder. Omkring 1000 danske soldater fra Forsvaret skulle kæmpe mod en gruppe på ligeledes 1000 mand, formet af de forskellige deltagende nationer samt Hjemmeværnet, der deltog med infanterister, en patruljedeling og en motoriseret overvågningsdeling. Særligt to sergenter fra sidstnævnte imponerede her 1. Brigade med ”kontinuerligt at gå foran og tage initiativ.”

To sergenter fra Distrikt Midt- og Vestjylland modtager Commander's Coin. Foto: 1. Brigade.

”I er hurtige, og I har arbejdet professionelt, - det er det vi har brug for”, fortsatte de rosende ord fra brigadegeneral Henrik Lyhne, da han onsdag aften overrakte Commander’s Coin til to overraskede befalingsmænd, Karsten Nielsen (kaldet K) og Klaus Nielsen fra Infanterihjemmeværnskompagni Klosterheden.

CHV: "Gode faglige færdigheder"
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, besøgte øvelsen i løbet af ugen og var godt tilfreds med, hvad han så og oplevede i forhold til hjemmeværnssoldaternes indsats.
”Dejligt at høre fra brigadeledelse og bataljonschefer, at alle tre delinger gør det rigtigt godt, og at de udviser stort engagement og gode faglige færdigheder”, konstaterede en glad chef efter besøget ved infanteridelingen, ”der efterlod et superfint indtryk.”

Flyverhjemmeværnet var også anmodet om at stille personel til bevogtning af otte amerikanske Apache helikoptere og to Chinook helikoptere. Dog lykkedes det på grund af dårligt vejr ikke at få dem fløjet til Oksbøl fra basen i Tyskland, så opgaven blev ændret til bevogtning af helikopternes ammunition i stedet.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224