Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Flyverhjemmeværnet har netop deltaget i NATO-øvelsen Adriatic Strike i Slovenien med deltagelse af soldater fra otte forskellige lande.

Flyverhjemmeværnet på NATO-øvelse

Flyverhjemmeværnet har netop deltaget i NATO-øvelsen Adriatic Strike i Slovenien med deltagelse af soldater fra otte forskellige lande.

25-05-2021

​Defender-flyet er atter på dansk jord, efter Flyverhjemmeværnet har været en del af NATO-øvelsen Adriatic Strike i Slovenien med deltagelse af soldater fra otte forskellige lande bl.a. USA, Frankrig og Kroatien.

Øvelsens primære formål var at træne de såkaldte JTAC-soldater, som har kommunikation til taktiske flystyrker, hvis formål er at aflevere våben præcist på specifikke mål på jorden.

Flyverhjemmeværnet og flyets opgave var at levere live overvågningsbilleder fra luften ud fra JTAC-soldaternes anvisning. Det gør flyet via dets kamera og downlink-system, som kan sende billeder direkte til udvalgte enheder på jorden. JTAC kan således dirigere flyets kameraoperatør, og på denne måde sikre at målet udpeges med sikkerhed.

Flyverhjemmeværnet blev anmodet af Flyverkommandoen om at stille et af de to Defender fly og besætning til rådighed i denne 10 dages øvelse, og de frivillige fra Hjemmeværnets flyvende enhed, HVE270, var klar på at stille op til denne øvelse og opgave. Det er en ny måde at anvende Flyverhjemmeværnet og Hjemmeværnets fly på, som stiller nye krav og skærper enhedernes evner til taktisk samarbejde.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring