Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

”Jeg valgte bootcampen for at tage det hele på én gang, så jeg kan komme videre i systemet” er en helt almindelig begrundelse for at tilbringe en del af sommerferien på ​Skive Kaserne. Foto: Hjemmeværnsskolen.

Aktiv sommerferie på Skive Kaserne

Flere end et hundrede hjemmeværnssoldater har valgt at bruge sommeren på at dygtiggøre sig i stedet for at dase i det varme vejr. I disse uger holder Hjemmeværnsskolen den traditionsrige bootcamp.

16-07-2018

Af Christine Dahl og Tina S. Madsen

I Skive knokles der for tiden, så sveden drypper. Cirka firs relativt grønne hjemmeværnssoldater trodser den bagende sol og har kastet sig ud i det tre uger lange kursus, der dækker alle fire moduler i den grundlæggende og lovpligtige uddannelse, i daglig tale LPU. Alligevel er stemningen høj på gangene og i klasselokalerne på uddannelsescenter Nord- og Midtjylland.

”Jeg valgte bootcampen for at tage det hele på én gang, så jeg kan komme videre i systemet”, fortæller Dorthea Margeirsdóttir fra Greve-Sorø kompagniet i en pause.

En forklaring, der går igen, og som Nikolaj Magnussen fra Hærhjemmeværnskompagni Cimbrer også kan nikke genkendende til. De fremhæver desuden begge to det gode kammeratskab, der allerede opstod efter få dage.

"Vi hjælper hinanden med alt, både mentalt og uddannelsesmæssigt," fortæller de to kursister, og uddeler roser til instruktørerne, der ”lægger vægt på en gensidig respekt.”

”Sjov oplevelse pludselig at være kursist”
Frederikke From hører hjemme i samme kompagni som Nikolaj, men er i stedet tilmeldt gruppeførerkurset, der kan mønstre 40 deltagere, finder sted sideløbende med de andre uddannelser og varer to uger.

Hun er vant til at stå på den anden side som instruktør, ”så det er en sjov oplevelse pludselig at være kursist.”

Frederikke har valgt bootcampen for hurtigere at komme igennem de tre moduler, som gruppeførerkurset er bygget op omkring, og så formoder hun, ”det er nemmere at huske alle elementerne, når man får det hele på én gang, frem for spredt ud over længere tid.”

Bootcampen slutter på søndag d. 22. juli.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring