Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

App opdateret: Træn med ForsvaretForsvaret fokuserer benhårdt på, at deres soldater har en optimal grundform. De fysiske tests blev ændret for et halvt år siden, og nu er træningsapp’en opdateret. Hjemmeværnet skal ikke kunne bestå kravene, men træn alligevel, som om du skal.

31-01-2019

​​

Af Christine Dahl

Sådan lyder den klokkeklare opfordring fra chefsergent Steen Møller Sørensen, der er træningsansvarlig ved Hjemmeværnskommandoen:

”Selvom det ikke er et krav, er det jo altid godt at være i god form, og det er med til at skabe bedre forudsætninger for at løse ens opgaver i Hjemmeværnet”.

Det er oversergent Michael Schøn fra Hærhjemmeværnskompagni CIMBRER i Nordjylland helt enig i.

”Hvis vi skal kunne støtte Hæren, fx med vores lette transportgrupper, skal vi også kunne leve op til de samme krav som Hæren. Ellers kan vi ikke kalde os soldater”, fastslår Michael Schøn, der er næstkommanderende i CIMBRER, hvor den helt klare forventning er, at alle frivillige skal kunne bestå de samme fysiske tests som Forsvaret. 

Fysiske krav har været en del af kompagniet siden dets start i 2013.​

Læs mere om app’en og se, hvordan du kan hente den her​.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224