Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Soldater fra Infanterikompagni København på certificeringsøvelse midt i København. Foto: Troels Graff

Beredskabsstyrken er altid klar til skarpe indsættelser

Hjemmeværnet kan med kort varsel levere særligt uddannede soldater til ekstraordinære bevogtningsopgaver. Bliv her klogere på, hvilken kapacitet Beredskabsstyrken egentlig er.

12-11-2021


Af Christine Dahl og Troels Graff

Beredskabsstyrken er et specielt værktøj i den nationale krisestyringskasse og skal kunne indsættes både i fred, krise og krig.

Soldaterne har et særligt uddannelsesniveau; de bliver årligt certificeret på øvelser; de lever op til nærmere specificerede fysiske krav; de vedligeholder deres kvalifikationer inden for skydning og førstehjælp. Og så har de fleste udleveret en særlig beskyttelsesudrustning, så de kan indsættes med kort varsel.

Læs i seneste nummer af HJV Magasinet, (side 28), meget mere om Beredskabsstyrken og hvilke specifikke krav, der stilles ved optagelse.

Det betyder, at deres opgaver kan iværksættes øjeblikkeligt, og at Hjemmeværnet kan fokusere på at uddanne yderligere frivillige soldater og enheder som supplement til Beredskabsstyrken, som kan sættes ind, hvis en opgave trækker ud over tid.

”Beredskabsstyrken er for alle i Hjemmeværnet, der vil og kan. Jo flere der er med, jo bedre sikrer vi Hjemmeværnets relevans og opgaveløsning,” fastslår chef for Hjemmeværnskommandoens operationsafdeling, oberstløjtnant Paul Gordon Nielsen.


Beredskabsstyrken er her indsat ved en nødlandet helikopter fra Flyvevåbnet. Foto: Flyverhjemmeværnet.

Førstevalg til tungere militære opgaver
Beredskabsstyrkesoldaterne er som udgangspunkt de første fra Hjemmeværnet, som bliver indsat ved disse akut opståede opgaver:

•    Bevogtning af militære objekter
•    Tilsynsopgaver ved militære objekter
•    Bevogtning af midlertidige militære områder

Kontakt din underafdeling for tilmelding til Beredsskabsstyrken.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring