Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bortkomne våben ved Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster

OPDATERING: 15 af de bortkomne våben er med meget stor sandsynlighed fundet efter iværksættelsen af den interne kontrol.

15-11-2018
​​​​af Hjemmeværnskommandoen

OPDATERING: Iværksættelse af de mange tiltag, og mange menneskers indsats, for at finde de bortkomne våben har torsdag aften kl 2100 med meget stor sansynlighed båret frugt og resulteret i fundet af 15 våben.

Vi fortsætter med optællingen af våben i Hjemmeværnet.

Hjemmeværnskommandoen har konstateret, at man ved Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster pt. ikke kan redegøre for otte geværer, syv pistoler, et maskingevær, et bundstykke til endnu et gevær samt omkring 50.000 stykker håndvåbenammunition.

Hjemmeværnskommandoen arbejder intenst på at lokalisere de pågældende våben og ammunitionen. I den forbindelse undersøges det, om uoverensstemmelsen kan skyldes fejl i forbindelse med registreringen i de relevante systemer. Men det kan ikke udelukkes, at der kan være tale om en kriminel handling. Derfor har Hjemmeværnskommandoen også anmodet Forsvarsministeriets Auditørkorps om at gå ind i sagen samt anmeldt sagen til Politiet.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, udtaler:

”I Hjemmeværnet tager vi sikkerheden omkring vores våben meget seriøst. Derfor beklager jeg også dybt situationen, der er alt andet end tilfredsstillende. Vi arbejder på højtryk for at finde de manglende våben og ammunitionen. Derfor har jeg iværksat en optælling af alle våben i Hjemmeværnet. Vi starter med de områder, hvor der er størst sandsynlighed for at finde de bortkomne våben, men optællingen vil omfatte hele Hjemmeværnet.”  

For yderligere spørgsmål henvises til Hjemmeværnets pressevagt på telefon 24 84 25 04


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring