Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Brave Lions hovedformål er at træne mest muligt af 1. Brigade som én enhed, i en "klassisk" krigssituation. I det fiktive scenarie, som Brave Lion gennemføres i, træner 1. Brigade et forsvar af Jylland efter et fingeret angreb, hvor fjenden har kastet soldater ned med faldskærm og er gået i land i Nordjylland. Foto: Rasmus Franck og Kevin Sigvartsen

Stor støtte til Hærens største øvelse

Cirka 2500 soldater fra Danmark, Estland og Litauen har i løbet af den seneste uge været samlet i Oksbøl, hvor øvelse ”Brave Lion” finder sted. Igen i år har et stort antal soldater fra Hjemmeværnet deltaget.

30-09-2020

​​Øvelsesterrænet i Oksbøl har igennem snart to uger dannet rammen om hektisk aktivitet; den store militære øvelse "Brave Lion", hvor 1. Brigade træner samvirke og samarbejde mellem alle enhederne fra kampenheder til kampstøtte og støtteenheder. Øvelsen får sit internationale islæt med deltagelse af 200 soldater fra Estland og Litauen. Desuden deltager knap 600 hjemmeværnssoldater fra hele Danmark.

Har du læst seneste udgave af HJV magasinet? Vi vil meget gerne høre din mening om det. Klik på billedet herunder for at deltage i vores læserundersøgelse.



​Øvelsens hovedformål er at træne mest muligt af 1. Brigade som én enhed, i en "klassisk" krigssituation. I det fiktive scenarie, som Brave Lion gennemføres i, træner 1. Brigade et forsvar af Jylland efter et fingeret angreb, hvor fjenden har kastet soldater ned med faldskærm og er gået i land i Nordjylland. For at give brigaden en modstander agerer knap 600 hjemmeværnssoldater fra både Landsdelsregion øst og vest fjendestyrken. En ikke ubetydelig rolle, som også har ændret sig i løbet af årene, udtaler chefen for 1. Brigade. 


"For år tilbage var Hjemmeværnet et appendix til øvelsen, i dag er de fuldt integreret og betyder rigtig meget for os. Når vi kører de store manøvrer, består modstanderen primært af enheder fra Hjemmeværnet, og uden dem havde vi ikke været i stand til at stille den robuste modstander, vi er afhængige af, for at kunne udfordre vores egen enheder", siger brigadegeneral Henrik Lyhne. 

Se hele interviewet med Brigadegeneral Henrik Lyhne her

​Brave Lion-øvelsen handler desuden om at træne anden panserinfanteribataljon hos Jydske Dragonregiment (II/JDR), som fra maj 2021 skal indgå i NATOs beredskabsstyrke (NRI).

Bliv klogere på NRI


 

 

Øvelsen gennemføres på trods af Covid-situationen. Det skyldes, at træningen er helt nødvendig for at opretholde uddannelsesniveauet ved soldater og enheder, således at både Hjemmeværnet og Hæren kan leve op til sine nationale og internationale forpligtelser. Der er imidlertid indført en række forholdsregler, så sundhedsmyndighedernes anbefalinger efterleves.

 

Find de seneste retningslinjer (kræver login)


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring