Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

På billedet ses en glad chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, i mellem sine to baltiske chefkolleger.​ Foto: Charlotte Baun Senholt​

 

 

Dansk og baltisk hjemmeværn inspirerer hinanden



Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, bekræftede i weekenden det frugtbare partnerskab mellem dansk, estisk og litauisk hjemmeværn.

12-11-2018

Af Charlotte Baun Senholt

 
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, fornyede lørdag samarbejdsaftalerne med det estiske og litauiske hjemmeværn. Det skete i den estiske hovedstad Tallinn, hvor Chefen for Hjemmeværnet dagen efter også var med til at fejre det estiske hjemmeværns 100 års jubilæum.

 
“Samarbejdet med de baltiske hjemmeværn går tilbage til starten af 1990’erne. Det har gennem årene udviklet sig til udbytterige partnerskaber, hvor vi gensidigt bliver inspireret af hinanden. Det er en styrke og et udtryk for gensidig accept af vores organisationer,” siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

 
Samarbejdet omfatter blandt andet fælles aktiviteter og deltagelse i hinandens øvelser og uddannelser, og danske hjemmeværnssoldater får gennem samarbejdet mulighed for at blive udfordret og træne soldaterfærdigheder i et internationalt miljø.

 
Afsæt i den danske HJV-model
Den estiske hjemmeværnschef, generalmajor Meelis Kiili, bakker sin danske chefkollega op:

 
“Det estiske hjemmeværn har fået meget støtte og inspiration fra den danske hjemmeværnsmodel. Det er vi taknemmelige for. Vi deler de samme værdier, men vores organisationer har også brug for hinanden i bestræbelserne på fortsat at bidrage til at sikre fred og frihed i den nordeuropæiske region.”

 
Netop værdien af den folkelige opbakning til at stille op for fred og frihed blev i den grad understreget under den flotte og ærefulde jubilæumsfejring af det estiske hjemmeværn, Kaitseliit, som spiller en stor rolle i landets selvforståelse.   
 
Herunder: Chefen for Hjemmeværnet var med til at markere jubilæet ved en ceremoni til ære for de estere, der faldt under kamp for landets selvstændighed i 1918. Foto: Charlotte Baun Senholt



 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring