Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Førstehjælp var en del af søndagens certificeringsøvelse. ​Foto: Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland

De første hjemmeværnssoldater certificeret til Beredsskabsstyrken

I sidste weekend var 52 soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland samlet i Finderup øvelsesterræn for at bestå den afsluttende certificering og derved blive de første i Hjemmeværnets Beredskabsstyrke.

10-11-2017

Af Landsdelsregion Vest

Søndag d. 5. november blev de første soldater certificeret til Hjemmeværnets Beredskabsstyrke, hvormed de første skridt er taget til at oprette styrken. Det er Hjemmeværnskommandoens hensigt frem mod 2019 at opbygge samt kontinuerlig have en styrke på minimum 1500 certificerede hjemmeværnssoldater.

Målet med øvelsen søndag var således at certificere soldaternes kompetencer og uddannelsesniveau i forhold til at kunne indsættes i hele Danmark som et værktøj i den nationale krisestyring.

Opgaverne er fokuseret omkring bevogtning, afspærring, sikring samt overvågning og observation af militære faciliteter og materiel, herunder støtte til Forsvarets operationer. Det sås også i søndagens øvelse, hvor Krogsgaard i Finderup øvelsesterræn blev bevogtet og udsat for både fredelige civile, der var nysgerrige, et trafikuheld, der krævede førstehjælp, men også demonstrationer og et afsluttende angreb.​

Hjemmeværnskompagni Eshøj har i næsten to år arbejdet med at udvikle en uddannelse målrettet beredskabsstyrkens opgaver som pilotprojekt. For et års tid siden begyndte kompagniet også at uddanne andre kompagnier målrettet beredskabstyrken. Til søndagens øvelse deltog soldater fra i alt fire kompagnier, og planen er at uddannelsen skal bredes videre ud.

Dagen blev afsluttet med en parade, hvor soldaterne fik overrakt mærket, som bevis på, at de nu er en del af Hjemmeværnets Beredskabsstyrke 2018. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224