Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Departementschef Morten Bæk besøgte i dag Hjemmeværnskommandoen. Foto: Søren Højager

Departementschef besøger Hjemmeværnskommandoen

Hjemmeværnet vil også i fremtiden spille en central rolle for Danmarks sikkerhed, sagde departementschef i Forsvarsministeriet, Morten Bæk under sit besøg.

24-10-2022
​​ 
Af Charlotte Baun Senholt

Hjemmeværnet har afgørende værdi i forhold til at bidrage til sikkerheden i Danmark både i dag og i fremtiden.

Det slog departementschef Morten Bæk fast, da han i dag besøgte Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg. Her gav han et oplæg om den aktuelle sikkerhedspolitiske virkelighed, som med krigen i Ukraine ser ganske anderledes ud end for bare to år siden, hvor han tiltrådte som departementschef i Forsvarsministeriet.

Vi kigger ind i en mere usikker fremtid, hvor Danmark vil øge forsvarsbudgettet. Med det nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitk har regeringen, V, K, SF og R således aftalt, at udgifterne til forsvar og sikkerhed i et kommende forlig varigt skal løftes til 2 procent af BNP inden udgangen af 2033.

Som en frivillig militær beredskabsorganisation indgår Hjemmeværnet i dag som en integreret del af det nationale beredskab og bidrager med sin brede opgaveløsning aktivt til Danmarks sikkerhed. 

Departementschef Morten Bæk fik under besøget også lejlighed til at kigge forbi Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, der også ligger i Vordingborg.

 
Departementschef Morten Bæk kom i sit oplæg ind på de aktuelle sikkerhedspolitiske udfordringer. 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring