Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kompagnichef Jens Peter Illum er drevet af at give ejerskabet videre til sine soldater i stabskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster. Foto: Bo Nymann

Det handler om at give ejerskab

Jens Peter Illum er en chef, der løber stærkt. Men han skyder ikke mere fart, end at han undervejs får skabt en ejerskabs- og fællesskabsfølelse hos sine soldater. Det tænder hans gnist og motiverer ham at give ejerskabet videre.

17-12-2019

 

Af Frank Rasmussen 

Jens Peter Illum har udstråling som en Audi R8 på en parkeringsplads; selv om den holder stille, ser det ud, som om den skyder 200 kilometer i timen.

Han er en mand, som fylder det rum, han befinder sig i. Hvad enten det er iklædt hættetrøje i Idrætsefterskolen Grønsunds fysiklokaler, som han selv har designet, eller om det er i uniform på Hjemmeværnscenter Skovhuse, hvor han er chef for Stabshjemmeværnskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster. Kropssproget er dynamisk, og stemmeføringen er klar - især når man spørger ham om, hvad der motiverer ham som chef for sit kompagni.

“At se mine folk gå til hjemmeværn og være glade for det. Jeg giver mine folk et ejerskab for deres opgaver, og jeg bliver motiveret af at se dem udvikle tingene selv. Det der med ejerskab er en hjørnesten i hele det her hjemmeværnsvirke for mig, for hvis du ikke har det ejerskab, så er motivationen der ikke for at komme igen og igen.”

Lærer på en idrætsefterskole

Det er en lidt anden spilleplade at være lærer for en flok hormonfyldte efterskoleelever, men i bund og grund handler det om den samme udvikling, han forsøger at skabe hos sine soldater.
”Jeg bliver motiveret af at flytte de unge mennesker. Det skal være glade, unge mennesker, som ikke ser mig som en lærer, men som en person de kan interagere med.”

Ejerskab og følelsen af fællesskab er to nøgleord, der nærmest er tatoveret på Jens Peter Illums stemmebånd, når han sætter ord på de ting, der motiverer ham. Men hvordan motiverer han sig selv?

 

Jens Peter Illum vil helst undgå at sidde bare skrivebordet - nogen gange er det dog en nødvendighed. Foto: Bo Nymann

”Det er bare ud over stepperne, det er learning by doing. Jeg er en chef, der ikke sidder særlig meget bag mit skrivebord. Jeg er med rundt, så meget jeg overhovedet kan. Det motiverer mig rigtig meget at finde på noget, der gør hjemmeværnslivet nemmere og mere attraktivt for mine folk.”

Jens Peter Illum har været efterskolelærer i 17 år og chef i syv år for stabskompagniet på Sydsjælland, der består af 120 specialiserede soldater.

Er du blevet nysgerrig på at læse mere om Jens Peter Illums holdninger til motivation og ledelse og hans vej til at blive kompagnichef, så læs hele interviewet med ham i HJV magasinet 3/2019 her.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring